Yölapsi

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hanna Gustavssonin (s. 1985) sekä tarinaltaan että piirrosjäljeltään häikäisevässä esikoisalbumissa lähiössä asuva 14-vuotias Ingrid haluaa olla rauhassa tietokoneensa kanssa. Yölapsi hilluu kirjavilla keskustelufoorumeilla, silloin kun ei googlaile sukupuolielimiä. Hän pakenee tylsää teinitodellisuutta ja äitiään, joka on juuri alkanut hengailla rasittavan Bossen kanssa. Koulussa Ingridin kahdeksannen luokan luokkakuvaa ottava koulukuvaaja paljastuu samanlaiseksi hardrock-faniksi kuin Ingrid itse ja Ingrid sopii netin kautta treffit tämän itseään huomattavasti vanhemman valokuvaajan kanssa...

Yölapselle myönnettiin arvostettu Urhunden-palkinto vuonna 2014 Ruotsin vuoden parhaana sarjakuva-albumina. Palkintoperusteluissa todettiin: teoksen vahvuus piilee juonenkuljetuksen kliseettömyydessä ja hallitussa dramatiikassa, sekä miljöön yksityiskohtaisuudessa, joista muodostuu ilmaisuvoimaista ja omaperäistä kerrontaa. Umpio jonka teini rakentaa uhkaavan ja kiehtovan maailman ja itsensä väliin kuvataan vakuuttavan lumoavasti.

Ingridin tarina jatkuu teoksessa Iggy 4ever. Tuo mm. August-palkintoehdokkaana ollut teos ilmestyy Sammakolta suomeksi vuonna 2020.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

188

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

188

Kieli

Kääntäjä