Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Korppi ja kumppanit

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kalevi Korpissa on vähän runoilijan vikaa. Muutenkaan Korppi ei ole täysin tavallinen korppi: sillä on menneisyys ihmisen elättinä. Nykyään Korpin elämään ei kuitenkaan ihmisiä kuulu, se elää rauhallisessa Jokisaaressa kumppaniensa Majavan, Piisamin ja Saukon kanssa. Ihminen on kuitenkin jättämässä tassunjälkeään myös Jokisaaren idylliin. Minkkitarhoista karanneet minkit terrorisoivat toisia eläimiä, tehdas saastuttaa jokea, Niitylle kylvetään vesakkomyrkkyä… Onko eläinten lähdettävä kotoaan Kauas Pohjoiseen, jossa Supikoiran mukaan on vielä suuria metsiä ja puhtaita vesiä? Kalevi Korpin myöhemmistä seikkailuista kerrotaan kirjoissa Korppi ja korven veikot, Korppi ja korpin poika sekä Korppi ja pitkänen.

(IS/ Sanojen aika)

- - -

Jukka Parkkisen esikoiskirja ottaa jännittävän eläintarinan muodossa kantaa ajankohtaisiin ongelmiin, luonnon saastumiseen ja luonnonvaraisten eläinten hädänalaiseen asemaan. Lastenkirjapöllö-palkinto 2008.

Kalevi Korppi eleli kumppaniensa Majavan, Piisamin ja Saukon kera onnellisena Jokisaaren seutuvilla. Ihminen oli ollut siellä harvinainen vieras. Mutta eräänä päivänä lentokone kaartoi Jokisaaren ylle ja kylvi vesakkomyrkkyä rannoille. Puut kellastuivat, niityn kukkaset ja mehiläiset kuolivat.

Kalevi Korppi oli tosin kehno laulaja, mutta siinä oli vähän runoilijan vikaa. Se teki runon:

Ei niittyä enää oo

vaik moni siitä tykkäsi

Se hävisi kun TVH

sinne myrkyn lykkäsi.

Ihmisen läheisyys alkoi muutenkin yhä pahemmin uhata Jokisaaren rauhaa. Minkkitarhoista karanneet minkit asuivat Majavan vanhassa pesässä ja olivat muiden eläinten alituisena uhkana. Tehdas saastutti jokea, kalat kuolivat. Jokisaarelaiset alkoivat jo harkita lähtöä Kauas Pohjoiseen. Supikoira oli kertonut, että siellä on vielä suuria metsiä ja puhtaita vesiä.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
86
Kustantaja
Kuvittaja
Sarjamerkintä
Osana julkaisua