Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hopeinen aarrearkku

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lasten jännitysromaanissa seikkailevat tarttolaiset Mari, Reilika, Olav, Anton ja Sadu etsivät kätkettyä aarretta. Viron kulttuurirahasto valitsi kirjan vuoden 2009 parhaaksi lastenkirjaksi.

Hopeinen aarrearkku on lasten jännitysromaani, jossa seikkailevat Mari, Reilika, Olav, Anton ja Sadu, eli salaseura Ramps. Kirjan tapahtumat sijoittuvat nykyajan Tarttoon, josta salaseuralaiset etsivät kätkettyä aarretta.

Marin isoisä löytää kirjahyllystään vanhan kirjan välistä vuonna 1944 päivätyn kirjeen, jossa hänen enonsa Kristjan kertoo aikomuksestaan paeta maasta ja siitä, että on haudannut Tarton kasvitieteelliseen puutarhaan omaisuutensa. Kuten arvata saattaa, edessä on seikkailu.
(Avain)
Salaseura Divari seikkailee!

Lähde lukumatkalle Viroon ja tutustu Olaviin ja Antoniin, Reilikkaan, Satuun, Mariin ja muihin virolaislapsiin. Kirjan tapahtumat sijoittuvat tämän päivän Tarttoon. Mari saa isoisältä vihjeen kasvitieteelliseen puutarhaan kätketystä aarteesta, jota lapsijoukko lähtee etsimään ja tulee kiedotuksi jännittäviin tapahtumiin. Kirjassa on vanhan ajan lastenromaanien viehätystä: värikkäitä hahmoja, mehevästi kuvattuja tapahtumia, huumoria ja leppoisan hyväntuulinen tunnelma - vaikka välillä joudutaan kiperiinkin tilanteisiin.

Kirjailija on Tartossa asuva suomalainen Mika Keränen.
(Okariino)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Alanimeke

salaseura Divarin toinen tapaus

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kustantaja

Kääntäjä