Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tuhat ja yksi yötä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Kokoteksti
Linkki vie kokotekstiin Kirjasammon ulkopuolelle.
Tyyppi
kokoomateokset
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Itämaisten satujen aarrearkku

Vuonna 1702 saapui ranskalainen Antoine Galland Syyriasta mukanaan arabiankielinen, 1500-luvulta peräisin oleva käsikirjoitus. Tämä kertomuskokoelma, jolla oli salaperäinen nimi ”Tuhatyksi yötä”, avasi eurooppalaiselle lukijakunnalle aivan uuden maailman portit. Siinä maailmassa oli satumaista loistoa, tulista rakkautta ja palavaa vihaa, mahtavia sulttaaneja ja viekkaita kalifeja, taikamattojen kauppiaita ja käärmeenlumoojia, moskeijoita minareetteineen, basaareja ja karavaaneja sekä – jännittävintä kaikesta – haaremin ristikkojen takana asuvia kauniita huntukasvoisia naisia. Ilmassa liikkui pahoja ja hyviä haltijoita, jotka vallitsivat kohtaloita tai ryhtyivät ihmisten nöyriksi palvelijoiksi. Koko kirja oli täynnä tapahtumia, joita vain rohkein mielikuvitus kykeni luomaan. Tuhannen ja yhden yön sadut tulivat kaikkialla niin suosituiksi, että vain Raamattua on luettu ahkerammin. Kaikista maailman kirjoista tämä kirja on epäilemättä vaikuttanut eniten siihen, millainen käsitys länsimaisella ihmisellä on itämaista.
(takakansiteksti)
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
420
Kustantaja
Muu tekijä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
331
Kustantaja
Kuvittaja
Muu tekijä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
252
Kustantaja
Lisätietoja
Richard Burtonin vv. 1885-1888 ilmestyneestä englanninkielisestä laitoksesta The book of the thousand nights and a night valinnut Veijo Meri ja suomentanut Heidi Järvenpää. Kuvittanut Unto Koistinen.
Muu tekijä
Ilmestymisaika
Kustantaja
Lisätietoja
Yhteislaitos 1930-34 ilmestyneestä kolmiosaisesta laitoksesta.