Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Asuntolaiva Musta Possu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja kertoo Kujanteen perheestä, johon kuuluu Valtteri, Pinja, Tappi sekä isä ja äiti. Isän lintuharrastuksen innoittamana perhe muuttaa asumaan laivaan, jotta koko perhe pääsisi mukaan isän lintubongausreissuille, niitä kun on niin usein. Vie kuitenkin oman aikansa, ennen kuin laivaelämään tottuu. Monet seikkailut ja uudet ystävät odottavat lapsia venesatamassa.Jännitys ja huumori tempaavat mukaansa lukijat!

(Lukuilo/Okariino)

- - -

Rempseä tarina Valtterin, Pinjan ja Tapin perheestä, joka muuttaa ränsistyneeseen asuntolaivaan. Sen jälkeen venesatamassa alkaa tapahtua ja arjesta on yksitoikkoisuus kaukana! Kesän kuluessa lapset ehtivät tutustua uuteen ympäristöön ja sen persoonallisiin asukkaisiin.Asuntolaiva Musta Possu on hilpeä ja railakas kertomus, joka seurailee lasten tunnelmia ja tekemisiä lämpimästi heidän maailmaansa eläytyen. Huumorin siivittämän tarinan pohjavirtana kulkevat arvot, joissa tärkeää on niin luonnon suojeleminen kuin lapsen ja lapsuuden kunnioittaminenkin. Kirja on Asuntolaiva Musta Possu -sarjan räväkkä aloitus.

(Lasten keskus)

- - -

Sisarukset 10-vuotias Valtteri, 6-vuotias Pinja ja pikku Tappi eli Suvi-Maaria vanhempineen muuttavat vanhaan proomuun, jonka nimi on Musta Possu ja jota lintututkija isä kunnostaa pikkuhiljaa. Kesä ollaan kuitenkin satamassa. Lapset ystävystyvät lähistön muihin lapsiin ja eteen tulee monenlaisia kommelluksiakin, vaikkapa kun pojat Valtteri ja Juri puuttuvat Jurin isän rapukestisuunnitelmiin.

(Lastenkirjainstituutti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

96

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä