Lämsä, Juhani

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Kirjailijan omat sanat

Kirjoitan tiiviin muodon omaavia tunnepitoisia ajatus- ja mieterunoja. Esikoisrunokokoelmani ilmestymisen jälkeen lähdin opiskelemaan Oriveden Opistoon v.1997 lyriikan kurssille mm. Risto Ahdin johdattamana runoutta. Tuolloin omasta mielestäni tapahtui juuri olennaisin ja selkiinnyttävä käännekohta runoilijan urallani. Käytyäni Oriveden Opiston löysin oman ilmaisutyylini, joka esim. Risto Ahdin mielestä oli minulle juuri sopiva. Tunsin itsekin samoin ja runomuotoni vaihtui tiiviimmäksi kerronnaksi, vapautti minua sisäisesti ja teki kirjoittamisesta entistä vapautuneempaa.

Orivedellä tapasin elämänkumppanin ja muutin hänen luokseen v.1997 asumaan Pukkilaan, Itä-Uudellemaalle. Porvoon kirjoittajat ry:n järjestämässä kirjoittajakoulutuksessa opiskelen runoutta ja luovaa kirjoittamista. Koulutuksen aikana olen tavannut useita kuuluisia runoilijoita ja kirjailijoita, jotka ovat kehuneet ja kannustaneet minua runouden puolella, mm. Kai Nieminen, Ritva Katajavuori, Jussi Kylätasku. Kuulun Porvoon kirjoittajat ry:hyn ja Lapin Kirjallisuusseuraan.
Esikoisrunokokoelmani "Kätketty kukka aamun sinisessä hetkessä" sisältää runoja
rakkaudesta, yksinäisyydestä, kaipuusta, surusta ja intohimosta. Kokoelmassa on myös herkästi ja aistivoimakkaasti luontoa kuvaavia runoja. Runojani on julkaistu monissa lehdissä ympäri maata.

Elämäkertatietoa

Koulutus: kansakoulu, ammattikoulu.
Ammatit: varastomies/siivooja.