Pursu

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Onk puilt kysytty halamisse luppa?" Suomalaisten suosikkirunoilijan riemastuttavat tarinat näyttävät, miten paljon elämyksiä jokapäiväinen arki tarjoaa.

"Olektee ikä esimerkiks nähny klasikaton pääl seisova pulu alhaalt päi: kui kauni ruusunpunase jalanpohja hänel o!"
Lounaissuomen murteella kirjoittava sanamaija tarjoaa tuoreita näkökulmia arkeen ja osaa yllättää kerran toisensa jälkeen: "Ole hyvä, sanos kaupan kassaki mul, ko anno rahast takasi. Ajatelkka, et kiäles on tommone ilmasu. Käsketä mont kertta päiväs olema hyvä."

Kirjan hauskat ja viisaat jutut ovat ilmestyneet aiemmin pääasiassa Turun Sanomissa ja Kotiliedessä. Mukana on myös Kiakaus-seinäkalentereissa julkaistuja runoja.
Pursu sisältää Laaksosen eri lehtiin vuosina 2001-2009 kirjoittamia kolumneja. Osa teksteistä on ennen julkaisemattomia. Kirjan kuvat on piirtänyt Heli Laaksonen. Laitilan murteella kirjoitetut kolumnit sisältävät lempeää huumoria ja käsittelevät monia aiheita kirjailijan arkielämästä yleiseen maailmanmenon ihmettelemiseen. Lukunsa saavat muun muassa kotihiiren metsästys, televisiottomuus, toisten huomioonottaminen, julkisuden kaipuu, sähköisen viestinnän ilot ja kirot ja mummun talvisaappaat.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

tarina- ja marinakirja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

125

Kustantaja