Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Parturi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helteinen Helsinki heinäkuussa Tukholma-syndrooman näyttämönä.

Rikosylikonstaapeli Elina Havumäki on panttivankitilanteiden purkamiseen hiljattain koulutettu neuvottelija, joka jo havittelee ylennystä rikoskomisarioksi. Pian Elinalla käykin tuuri. Kuin tilauksesta Helsingin keskustassa sijaitsevaan jalokiviliikkeeseen tehdään epäonninen ryöstö, jonka seurauksena ryöstäjät kaappaavat viereisen parturiliikkeen partureineen ja asiakkaineen panttivangeikseen.
Ryöstäjät yrittävät keksiä keinon jolla selvitä tilanteesta. Heidän pitäisi esittää vaatimuksia, mutta mitä?
Pian koko parturiliike panttivankeja myöten yrittää keksiä, mitä ryöstäjät voisivat vaatia, äänekkäimpinä toimittajaveteraani Laamanen sekä sosiaalisen median erityisosaaja Solasvuo.
Elina haluaa näyttää osaamisensa ja selvittää tilanteen puhumalla, mutta vanhan koulun komisario Mäntylä haluaa jo paikalle Karhu-ryhmän.

Roman Schatz on kirjoittanut tähän asti kirjallisimman teoksensa. Parturi on tiivis ja railakas satiiri yhteis- ja ehkä koko ihmiskunnankin nykytilasta. Samalla se parodioi omaa kerrontatapaansa, pohjoismaista poliisiromaania.
Schatz syntyi vuonna 1960 kauniin alppijärven rannalla Saksan ja Sveitsin rajalla. Luettuaan itsensä katolisessa Etelä-Saksassa ylioppilaaksi ja toimittuaan ilmavoimien ylikersanttina hän muutti Länsi-Berliiniin. Siellä hän oli opiskelevinaan germaanista ja romaanista filologiaa, kunnes 1980-luvun puolivälissä eksyi hormonaalisista syistä Helsinkiin.
Schatz on esiintynyt televisiossa ja valkokankaalla sekä kirjoittanut oppi-, tieto- ja kaunokirjoja. Tähän mennessä hän on julkaissut yhteensä kolmisenkymmentä kirjallista teosta Suomessa ja saksankielisissä maissa.

Suomen virallisena valtakunnansaksalaisena tunnettu Roman Schatz esiintyy yhdessä Juha Vuorisen kanssa viikoittaisessa radio- ja tv-ohjelmassa syksystä 2010 alkaen.

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kustantaja