Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lotta, kymppityttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lotta pääsee DC-10-koulutukseen. Hän lentää suoraan suureen maailmaan, pilvenpiirtäjien ja neonvaloviidakon keskelle. Lotta päättää unohtaa suuren rakkautensa Tomin, joka uurastaa Punaisen Ristin lentäjänä maailman toisella laidalla eikä edes vaivaudu vastaamaan kirjeisiin.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Nuori lentoemäntä Lotta Lehtola joutuu toteamaan useasti työvuoroillaan, että unelma-ammatillakin on ikävät puolensa. Monet asiakkaat aiheuttavat ongelmia niin Lotalle kuin hänen kollegoilleenkin. Sanavalmis ja oikeudenmukainen nuori nainen on kuitenkin valmis puolustamaan paitsi itseään myös tovereitaan.

Vastavalmistunut peruskurssi joutuu pikaisesti takaisin koulunpenkille, kun heidät päätetään lähettää DC-10-koulutukseen. Säpinää koulutukseen tuovat hollantilaiset lentäjät, mutta voivatko he häivyttää Lotan mielestä hänen suuren rakkautensa, Punaisen ristin lentäjäksi lähteneen Tom Anderssonin, joka hymyilee lehdessä käsipuolessaan kaunis ranskatar?

Lotta, kymppityttö kuvaa lentoemäntien työtä iloineen ja vastoinkäymisineen tarkasti ja realisti-sesti. Tilkka glamouriakin mukaan mahtuu, kun Lotta saa pikamääräyksen lennolle New Yor-kiin. Vastavalmistuneet lentoemännät joutuvat tekemään monia vaikeita päätöksiä myös yksityiselämässään.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

190

Kieli

Sarjamerkintä