Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kunniakierros

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helsinkiläisessä tähtitallissa valmentautuva pikajuoksija Erkka Mäkilä on pieleen menneen kauden jälkeen uudessa iskussa. Juoksu kulkee, Suomen ennätys ja Suomen mestaruus tuntuvat helpoilta saavutuksilta, nuorten EM-kisat odottavat. Menestystä Erkka hioo yhdessä valmentajansa Ari Kuparisen kanssa. Kun yhä suurempi menestys tuntuu olevan käden ulottuvilla, kääntyy salaperäinen valmennusmatka tragediaksi.

Erkan paras kaveri, Aamusanomien kesätoimittaja Ville Borg, torjuu vihjailut juoksijan mahdollisesta kiellettyjen aineiden käytöstä. Vähitellen Ville alkaa pohtia dopingia laajemmin ja suunnittelee kirjoittavansa aiheesta yleisartikkelin. Vanhempi urheilutoimittaja Rahikainen ohjaa omalla tavallaan Villen tutkimusta. Ville ajautuu tutkimustensa ja haastattelujen kautta yhä syvemmälle dopingin maailmaan. Samalla hän asettaa vaakalaudalle uransa ja parisuhteensa.

Kunniakierros on romaani urheilusta ja dopingin lonkeroista, mutta samalla se on varsinaisen päähenkilönsä Villen myötä romaani toimittajan työstä ja toimittajan ammattitaidon hankkimisesta.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Vuoden urheilukirja -palkinto 1999.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja