Kemiaa keittiössä

Voit tarkistaa, löytyykö teos omasta kirjastostasi.

 
 
Nimi
Kemiaa keittiössä
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Tyyppi
tietokirjat
Alkukieli
kuvaus
Miksi munakas epäonnistuu? Entä mikä saa suklaavaahdon pysymään kasassa? Miksi tietyn ruoan kohdalla kannattaa kutsua perhe pöytään heti, mutta toinen ruoka saa hetken vetäytyä ennen kuin sille kannattaa näyttää veistä?

Anu Hopian kokkaukset eivät aina ole onnistuneet. Kun hänen kotikokin ylpeytensä on kokenut kolauksen, hän on pukeutunut kemistin takkiin ja perehtynyt epäonnistumistensa syihin. Tuloksena on hauska kirja ruoanlaiton kemiasta. Hopia kertoo, miksi pihvi kuivuu ja miksi ruoka ei ilman rasvaa maistu miltään. Hän tekee mikrokosmisen sukellusretken luumukiisseliin ja kertoo, kuinka karamellin rakenne muistuttaa lasia. Hopia antaa myös selvät ohjeet moneen helposti epäonnistuvaan ruokalajiin, kuten vaniljakastikkeeseen ja majoneesiin.

Anu Hopia toimii professorina Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa. Hän on kirjoittanut Tiede-lehteen Kemistin keittiössä -palstaa, johon Kemiaa keittiössä -kirjan aineisto pohjautuu. Hopia on myös Suomen kokkimaajoukkueen kemisti, ja hän osallistui maajoukkueen kanssa kansainvälisiin kokkiolympialaisiin Frankfurtissa lokakuussa 2008.

”Kun minun kokkaukseni epäonnistuvat, ongelmanratkaisukoneistoni lähtee rullaamaan suurin piirtein näin: Mikä reaktio on kyseessä? Onko reaktio palautuva vai palautumaton? Voiko sen korvata jollakin muulla reaktiolla? Huomaako kukaan? Voiko sen peittää ketsupilla? Onko Pakilan Pizza vielä auki? Missä rahat ja takki…?”

Kemiaa keittiössä sai Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnan 30.1.2009.

(Nemo)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
272
Kustantaja
Automaattisesti tuotettuja vinkkejä hakusanoihin perustuen. Nuolisymbolia klikkaamalla näet vinkkauksen perusteet.
Teosvinkki: otsikko on linkki teoksen tietoihin
Kirjailijavinkki: otsikko on linkki kirjailijan tietoihin
Hakusanavinkki: lisää hakusanalla kuvailtuja teoksia
Katso myös
Syö ja seurustele(tietokirjat)
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Aiheet ja teemat
    ruokakulttuuri
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Aiheet ja teemat
    ruoka-aineet
  • Aiheet ja teemat
    ruokakulttuuri
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Aitoa ruokaa (tietokirjat)
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Aiheet ja teemat
    elintarvikkeet
  • Aiheet ja teemat
    ruoka-aineet
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Pullien pulla(tietokirjat)
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Koiranpäiviä(tietokirjat)
  • Aiheet ja teemat
    ruokaohjeet
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Retkeilijän opas(tietokirjat)
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  • Elävät aakkoset(tietokirjat)
  • Alkukieli
    suomen kieli
  • Aiheet ja teemat
    tietokirjallisuus
  • Kirjallisuudenlaji
    tietokirjallisuus
  • Tyyppi
    tietokirjat
  •