Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rokkirehtori ja Rämäpäät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lukuvuoden ensimmäisenä elokuisena perjantaina Rämäpäiden luokan tytöt pohtivat Rehtorin, eli opettajansa Raimo Aimo Rapakon, naisasioita. Tyttöjen mielestä Rehtori olisi paljon onnellisempi, jos hänellä olisi vaimo. Tytöt päättävät vaikuttaa asioihin ja laativat lehden henkilökohtaista palstalle deitti-ilmoituksen. Samaan aikaan on Rehtorikin laatinut oman ilmoituksensa, jolla puolestaan ei ole mitään tekemistä deittailun kanssa. Pian Rehtori käykin hämmentäviä puhelinkeskusteluja, joiden aikana selviää, ettei hän tiedä mitä on yömyssyily.

Humoristinen koululaisromaani seuraa Rehtorin ja luokan koulupäivien touhuja: majan rakentamista, kummitusjuttujen kerrontaa ja liikennekilpailuja. Syksyn mittaan Rehtorille ilmaantuu uudenlaista tekemistä viikonlopuiksi, minkä seurauksena koko kylä saa talven tultua kutsun hyvin perinteisiin juhliin.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Tyttönelikko on huolissaan opettajansa Rehtorin naisasioista. Eihän opettaja voi olla onnellinen ilman vaimoa. Niinpä tytöt pistävät toimeksi…

Kuusipuiston koulun tyttönelikko on huolissaan opettajansa Rehtorin naisasioista. Tyttöjen mielestä Reh-tori tarvitsee vaimon! Eipä aikaakaan, kun sanomalehdessä on deitti-ilmoitus, jossa ”pitkätukkainen, pitkä, laiha, lapsi- ja eläinrakas Rehtori etsii tositarkoituksella punatukkaista, silmälasipäistä naista, joka pitää yömyssyilystä”.

Salaa laadittu seuranhakuilmoitus kuitenkin sekoittuu erääseen toiseen, Rehtorin itsensä tekemään ilmoi-tukseen… Mitä sopasta lopulta syntyy?

Vaimon etsinnän lomassa koulun arkea piristää moni muukin asia, kuten lentävä kahvila, majanrakennus-puuhat ja karmivat kummitusjutut.

(WSOY)

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Esterataan tulee tunneli, joka on tehty tuoleista ja huovista, köysirata, trampoliini, puolapuut ja penkit, jotka on nostettu nojaamaan puolapuita vasten niin, että niitä pitkin voi liukua. Juuri kun liikuntatunti on alkamassa, myrsky katkaisee sähköt koko lähitienoolta. Rehtori hakee taskulamput ja jakaa ne oppilaille. Esteradasta tulee näin vieläkin jännittävämpi.
Rehtori hakee cd-soittimeen paristot. Hänellä on cd, johon on kerätty aavemaisia ääniä. Reetaleenasta tuntuu ihanan inhottavalta mennä tunneliin, kun ovi narisee ja kuuluu kaameaa naurua. Roope kurkistaa tunneliin. Hän osoittaa taskulampullaan kasvojaan ja irvistää mielipuolisesti. Reetaleena alkaa kiljua. Rehtori tulee paikalle ja ottaa tärisevän Reetaleenan syliinsä. Kun Reetaleena on rauhoittunut, Rehtori käskee Roopen pyytää tältä anteeksi.
Liikuntatunnin jälkeen on äidinkieltä. Rehtori ehdottaa, ettei pidetä välituntia, koska ulos ei pääse ja lapset ovat jo riehuneet itsensä väsyksiin. Lapset suostuvat siihen ilomielin, sillä he pääsevät sen ansiosta aikaisemmin kotiin.
Lapset hakevat välinevarastosta patjoja pehmusteeksi lattialle. He ottavat mukavan asennon. Joku asettuu vatsalleen, joku selälleen, joku jalat koukussa kyljelleen kuin sikiö äitinsä vatsaan. Sisällä ja ulkona ikkunan takana on pilkkopimeää. Rehtorin taskulamppu on ainoa valonlähde.
Rehtori alkaa lukea karmeita kummitusjuttuja. Hän puhuu kuiskaamalla, ja kaikki ovat ihanasti peloissaan. Roope imee peukaloaan, mutta kukaan ei huomaa sitä. Ei edes Roope itse. Juuri kun hirviö astuu pimeään linnaan, ulkona välähtää ja kuuluu pamaus. Kaikki lapset kiljahtavat pelosta. Koska salamat lyövät lähellä, Rehtori ei päästäkään lapsia aikaisemmin, vaan lukee heille lisää ja merkitsee yliajan muistiin. Lapset pääsevät aikaisemmin jollain toisella kerralla. Lapset eivät ole pahoillaan, sillä tarinat ovat jännittäviä ja Rehtori on hyvä lukija.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

92

Kustantaja

Sarjamerkintä