Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Emma Gloria ja Kalamaran varjo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Emma Gloria ja Viggen jäävät kotiin kahden, kun äiti lähtee miesystävänsä kanssa Roomaan. Emma Gloriaa kiusataan koulussa ja hän on yksinäinen. Hänen ainoa ystävänsä on mielikuvitusystävä Cecilia. Pelko äidin häviämisestä Rooman matkalla ja kotona olevat "kummitukset" häiritsevät Emma Gloriaa niin, että hän pakenee isoisän luokse.
(Lastenkirjainstituutti)
Näin kuinka äiti ojentautui ja kuiskasi jotakin Viggenin korvaan. Eteisen peiliin ilmestyi varjo, se oli violetti ja peitti melkein koko lasin, niin että vain yläreunassa näkyi vähän valoa. Minua alkoi paleltaa, sillä tiesin heti, että se oli Kalamaran varjo. Hän pystyi peilautumaan ovien läpi mutta ei voinut tulla meidän luoksemme. Ei ollut voinut ainakaan ennen.

Emma Gloria Mustelin ja hänen isoveljensä Viggen jäävät kahdestaan kotiin, kun heidän äitinsä lähtee matkalle Ison Parran kanssa. Koulussa on arkkienkeleitä, jotka haluavat muuttaa maailmaa kauniimmaksi auttamalla rumia, pahalta haisevia, hankalia ja leuhkoja ihmisiä. Mutta niin koulussa kuin kotonakin on myös yliluonnollisia voimia ja olentoja toisesta todellisuudesta. Yllätyksiä riittää: kaikkialla on reikiä ja säröjä, peilejä ja ovia joiden kautta pääsee toiselle puolelle. Ja juuri nyt rajat ovat vartioimattomia, puolin ja toisin.

Vaikuttava ja moniulotteinen kirja nuoren tytön kasvusta.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

150

Kustantaja

Kieli