Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Gyurkovicsit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

1800-luvun iloinen Budapest, ylhäinen Wien, muodikkaat kylpylät ja avara villi pusta ovat kehyksinä tälle verrattoman riemukkaalle, iki-ihastuttavalle romaanille, jonka päähenkilöinä on Guyrkovicsin vauras perhe: leskiäiti, seitsemän kaunista tytärtä ja viisi komeaa poikaa.
Leskirouva Anna Gyurkovics on perheen sydän ja järki, joka tietää miten pitää langat käsissään. Hänen periaatteidensa mukaan tyttöjen on viisasta rientää nauttimaan avioliiton onnesta niin pian kuin mahdollista, väkevämmästä sukupuolesta hän sen sijaan ajattelee: ”Hullu on se mies, joka ottaa ikeen kantaakseen”. Saamme tutustua kuhunkin kauniiseen tyttäreen vaiheessa, jossa hän ilmestyy lastenkamarien hämärästä sulostuttamaan seuraelämää, ja seuraamme hänen vaiheitaan siihen saakka kun hän nuorena aviovaimona on valmis palaamaan niihin takaisin. Saamme myös nähdä miten komeat pojat yrittävät toteuttaa äitinsä antamia elämänohjeita.
Juuri tällaiseksi haluamme viime vuosisadan lopun uskoa, juuri näin ylpeiksi ja tulisiksi unkarilaiset sukulaisemme. (takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

298

Kieli

Kääntäjä