Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Planeetta Logos

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Avaruuslentäjä Martti Jyry haaksirikkoutuu tuntemattomalle planeetalle joka muistuttaa Maata. Logoksen asukkaat kuuluvat kahteen rotuun, ihmisiin ja orjakansa thuariin. Julmaa yhteiskuntaa ohjaa jättiläismäinen tietokone. Kun koneen valta murtuu, joutuvat Logoksen asukkaat itse luomaan säännöt yhteiskunnalleen.
(Piki-verkkokirjasto)

- - -

Osmo Ilmarin uuden avaruusromaanin sankarina on huimapäinen ja hyväntuulinen kapteeni Martti Jyry, joka kaukana Linnunradan syvyyksissä joutuu tekemään pakkolaskun tuntemattomaan tähteen. Hämmästykseen hän huomaa olevansa planeetalla, jonka maisemat muistuttavat kotoista Maata. Tutunomaisia ovat myös ne olennot, jotka rientävät auttamaan haaksirikkoutunutta; kaksi keltaihoista ihmistä, vanhus ja nuori tyttö.

Vielä suuremmat yllätykset odottavat Martti Jyryä hänen tutustuessaan planeetta Logoksen mustaan valtiasrotuun, joka hallitsee yhteiskuntaansa jättiläismäisten elektroniaivojen avulla. Mutta odottamatta Logoksessa alkaa uusi historian vaihe. Apuaan kuorallinen ystäviä Martti Jyry panee toimeen vallankumouksen, jonka vertaisa tällä avaruudenkulmalla ei ole nähty.

(Risingshadow)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

seikkailuromaani avaruudesta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kustantaja