Kissa Killi ja sottapytty

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kissa Killin kotona ovat paikat sekaisin ja tavarat hukassa. Äiti Kissa yrittää selvitä tilanteesta imurilla ja ahkeruudella, mutta eihän se onnistu, jos joutuu yksin huolehtimaan siisteydestä ja järjestyksestä. Imuri nielee Killin sukat ja rakennuspalikat ja isä tassuttelee kurajaloilla lisää siivottavaa etsiessään pelipyyhettä jalkapallotreeneihin. Ei ihme, että äiti lähtee ulos tuulettumaan ja purkamaan mielipahaansa haravointiin.

Mutta ei se vielä mitään. Peilistä hyppää Sottis, jonka yllyttämänä Killi sivelee seinät hillolla, puhaltaa imurin sisuksista kaiken roinan ympäri taloa ja puhkoo höyhentyynyt. Tilanteen pelastaa Kotitonttu, joka antaa Killille taikasanat ja siivousoppia. Perheen haravointitalkoissa on kivaa ja yhdessä työt tulee tehtyä kenenkään rasittumatta liikaa.

Sotkea saa ja suuttua saa, kunhan suostuu myös siivoamaan ja ratkaisemaan riidat sovinnolla. Kirjan arjessa on taikaa ja huumoria. Killin possulla, pikku ötököillä ja muuttolinnuilla on tilannekomiikka hyvin hallussa, kun ne kommentoivat sivusta kissaperheen vauhdikasta elämää.

Christel Rönnsin kuvitus toimii kertomuksen kanssa täydellisesti. Kuvissa on monia yksityiskohtia ja kerroksia. Kirjasta voi myös bongata muutaman tutun design huonekalun ja tavaran. Tämä hyvä kuvakirja on tehty taitavasta kerronnasta, hyvästä tarinasta ja Ilmeikkäistä kuvista.

Kissa Killistä kertoo myös kuvakirja Kissa Killin kiukkupussi (2007).
(Seija Shemeikka/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

28

Kustantaja