Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kirjanvartija

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Josh siivoaa rauhassa kirjakaupan kellaria iPodiaan kuunnellen, kun äkkiä mätien kanamunien löyhkä leviää kauppaan. Hänen kaksoissiskonsa Sophie katselee vastakkaisesta kahvilasta, kuinka antikvariaattiin kävelee kolme sairaanharmaata jättiläistä ja pelottava, pistäväsilmäinen herra. Sen jälkeen maailmaa sellaisena, kuin me sen tunnemme, ei enää ole.

Hippihenkinen kirjakauppias osoittautuu Nicolas Flameliksi, ikivanhan Koodeksin vartijaksi. Kirjassa on mm. ohje viisastenkiven valmistamiseen ja sen kautta iänkaikkiseen elämään. Nyt pahan voimat ovat saaneet vihiä kirjan olinpaikasta, ja Kirjanvartijan on paettava. Muinaiset Vanhat - Sfinksi, kolmikasvoinen Hekate, varisjumalatar Morrigan, egyptiläinen kissanpäinen Bastet - vedetään mukaan sotaan, jossa ihmiskunnan tulevaisuus ratkaistaan. Kaksosille valkenee nopeasti, että heidän tuntemansa historia on vain yksi osa maailmankaikkeuden todellisuuksista. Myyttiset henkilöt heräävät eloon ja tuhansia vuosia vanhat legendat muuttuvat todeksi. Ihmissudet, vampyyrit, lintuihmiset ja hirmuliskot värvätään puolustamaan mestareitaan.

Seikkailun edetessä kaksoset ymmärtävät, että heillä on ratkaiseva osa taistelussa. Josh ja Sophie, ”Kaksi, jotka ovat yksi, ja yksi joka on kaikki.” Toisella on voima tuhota, toisella pelastaa - mutta kumpi on kumpi?

Mestarillisen vauhdikas fantasiaseikkailu, josta ei suvantokohtia löydy.
Kirja on yhdistelmä toimintajännäriä sotineen ja taisteluineen, sekä kertomuksia mytologioista, myyteistä ja taruista ihmiskunnan alkuhämäristä lähtien. Sivistystä ja viihdettä samassa paketissa! Lievää venytystä ja toistoa sietävä lukija ahmii kirjan parissa päivässä - ja joutuu odottamaan seuraavaa osaa vuoden.

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

Aikamme suurin alkemisti ja teinikaksoset Josh ja Sophie yhdistävät voimansa pelastaakseen kirjan, jonka salaisuus uhkaa koko modernia maailmaa.

Muinainen kirja on kadonnut – maailma saattaa revetä liitoksistaan hetkellä millä hyvänsä.

TOTUUS: Nicholas Flamel syntyi Pariisissa 28. syyskuuta 1330. Likimain 700 vuotta myöhemmin hänet muistetaan aikansa suurimpana alkemistina, jonka huhuttiin pitelevän käsissään ikuisen elämän salaisuutta. Historiankirjojen mukaan Flamel kuoli vuonna 1418, mutta hänen hautansa on tyhjä.

LEGENDA: Aikamme suurin alkemisti elää, mutta vain vuosisatojen ajan nauttimansa elämän eliksiirin voimin. Himottu salaisuus on piilotettu kirjaan jota hän suojelee, kaikkien aikojen mahtavimpaan teokseen. Vääriin käsiin joutuessaan se tuhoaa koko maailman.

Kaiken inhimillisen hävitys on myös alhaisen tohtori John Deen perimmäinen aikomus hänen kaapatessaan sekä kirjan että Flamelin puolison. Ihmiskunta uinuu autuaan tietämättömänä kohtalostaan, ja vanhan ennustuksen mukaan teinikaksoset Sophie ja Josh Newman ovat ainoat, joilla on mahdollisuus estää paholaismainen suunnitelma.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

355

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä