Marcosin piippu

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vallankumoushenkinen sarjakuva laivattomasta merimiehestä zapatistien mailla.

Espanjalainen Vasco lähtee etsimään Latinalaiseen Amerikkaan kadonnutta seikkailijaystäväänsä Juan Sin Tierraa. Juanin jäljet johdattavat hänet Meksikoon, La Realidadin zapatistikylään. Paikallisten lisäksi La Realidadissa asuu eurooppalaisia vapaaehtoisia, jotka toimivat ihmiskilpinä. Heidän toivotaan estävän kylää piirittävän Meksikon armeijan iskut, mutta ovatko heidän motiivinsa pelkästään epäitsekkäitä?

Vasco joutuu huomaamaan, että La Realidad on kuin peilitalo: kaikilla on jotakin salattavaa eikä kukaan ole sitä mitä sanoo olevansa. Hän oppii jotakin uutta myös subcomandante Marcosista. Vasco pääsee jopa tapaamaan legendaarisen kapinallisjohtajan. Vai pääseekö sittenkään?

Javier de Isusi (s.1972) on tunnustettu piirtäjä, jonka jälkeä on kehuttu ja palkittu. Hän opiskeli arkkitehdiksi, mutta ei valmistuttuaan viihtynyt töissä vaan lähti vuodeksi matkustamaan ympäri Latinalaista Amerikkaa. Matkalta palattuaan hän alkoi piirtää omiin kokemuksiinsa pohjautuvaa sarjakuvaa. Sarjakuvan sankari Vasco on klassinen seikkailijahahmo, Corto Maltésin perillinen, joka puolustaa aina sorrettuja ja seikkailee usein vallankumousliikkeiden parissa tai ainakin niiden jälkimainingeissa. Juan Sin Tierran matkoja on espanjaksi ilmestynyt jo kolme albumillista.

(Like.fi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

135

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

S. 127-135: Zapatistiaate, eli, Perhonen, joka nostattaa myrskyn / Carmen Valle Simoń.