Kuusiaita

Tyyppi

novellit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Miksi sinä jätit minut, Anna? Tai jätit miksi jätit, ehkä mitään ei koskaan ollutkaan, ehkä minä vain kuvittelin kaiken. En minä sinua enää kaipaisikaan! Hyvä kun menit!”

Näin poika kirjoittaa päiväkirjaansa. On koulun syysloma, kesälomasta Annan kanssa on enää kirvelevä muisto. Poika ymmärtää vähitellen, että Anna ei ollut hänen kanssaan ihan tosissaan. Mutta poika oli rakastunut ja jätetyksi tuleminen on kuin maailmanloppu. Kaikki tuntuu samantekevältä, iloa on vaikea tavoittaa.

Mutta sateen jälkeen paistaa yleensä aurinko ja surusta voi toipua. Poika alkaa nähdä ympärilleen vasta nyt, sillä rakastuminen Annaan on sokaissut kaikelle muulle. Poika näkee kotinsa pihalla kuusiaidan ja kuusiaidan takana on tyttö. Kuusiaita pitäisi kaataa, ajattelee poika ja uskaltaa sanoa sen tytöllekin. Kaisa tulee pojan pihalle ja he istuvat pieneen leikkimökkiin, näkevät tähdet, on tulossa pakkasyö.

Novelli kertoo vähäeleisesti ja aidosti nuorten maailmasta, rakastumisesta, hylätyksi tulemisen tuskasta ja taas uuden alusta, toivon heräämisestä.
(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua