Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Germania

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Numericus on Germania Inferiorin provinssissa työskentelevä nuori roomalainen arkkitehti, joka on seurannut ammatissaan kuuluisan isänsä jalanjälkiä. Kesken upean villan rakennustöiden Numericus temmataan rauhallisesta töistään vaaralliselle retkelle villiin Germaniaan, joka on nielaissut roomalaisia legioonia ja jota roomalaiset eivät ole kyenneet valloittamaan. Matka vie laivaston Pohjanmeren kautta Albis-jokea pitkin raivokkaiden germaaniheimojen asuinseuduille. Mutta mihin tarvitaan poloista arkkitehtia?

Jokilaivaston kenturio Lucius Geminius Canis on yksi harvoista Teutoburgin metsän taistelussa koetusta murskatappiosta hengissä selviytyneistä roomalaisista. Canis on pääsemäisillään eläkkeelle rakastajattarensa ja lastensa pariin, kun paikalle ilmestyy pretoriaanikenturio Aquila. Tämän mahtikäskystä Canis joutuu lähtemään vielä kerran villiin Germaniaan ja johtamaan sinne laivastonsa. Minkä vuoksi keisarin pretoriaanikenturio on kiinnostunut seudusta, jota ei ole edes kunnolla kartoitettu? Kuka on joesta löytyvä ja nuoren arkkitehdin mieltä kiehtova salaperäinen fennineito Fenna?

Jukka M. Heikkilän Germania on vauhdikas historiallinen romaani, joka kuvaa uskottavasti ensimmäisen vuosisadan maailmaa. Kirjan päähenkilö nuori Numericus, joka on kirjanoppinut eikä mikään toimintasankari, mutta tapahtumia seurataan myös muiden hahmojen näkökulmasta. Romaanissa riittää tiukkoja tilanteita ennen kuin salaisuudet alkavat raottua.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

374

Kustantaja

Kieli