Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lentävä hollantilainen. Enkelin käsky

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Enkelin käsky on jatkoa teokselle Haaksirikkoiset. Lentävä hollantilainen -laivalta pelastuneet Ben-poika ja Nat-koira jatkavat nyt seikkailujaan 1620-luvulla. He purjehtivat Karibialta Eurooppaan ranskalaisen merirosvolaivan kyydissä kahden aluksen takaa-ajamina. Selviydyttyään takaisin mantereelle Ben ja Nat päätyvät uusien ystäviensä kanssa Pyreneitten vuoristoon pelastamaan kadonnutta prinssiä Razan-heimon luolastosta.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Historian siipien havinaa, suurta seikkailua ja fantasiaa.

La Petite Marie kääntyi reippaasti ja kallistui niin paljon, että purjeiden alareunat viistivät hetken aaltoja. Ben kyykistyi portaikon alle, piti lujasti kiinni ja tunsi Natin kyhjöttävän itseään vasten. Marien kokka painui syvälle maininkien alle ja sai aikaan ison, kuohuvan keula-aallon. Myrskytuuli pullisti sen purjeet äärimmilleen.

Levottomalla, myrskyävällä merellä La Petite Marie joutuu purjehtimaan pakoon takaa-ajajiaan, jotka havittelevat itselleen kapteeni Thuronin kultaa. Ankaran taistelun ja hengästyttävän merimatkan jälkeen Ben ja Nat selviytyvät takaisin mantereelle. Alkaa vaarallinen matka kohti kaukaisia Pyreneitten vuoria.

On vuosi 1628. Kirotusta laivasta pelastuneet Ben ja Nat vannoivat, että eivät enää koskaan palaa takaisin merille. Välikohtaus tavernassa ajaa heidät kuitenkin merimatkalle Atlantin halki, jolla kaksikkoa vaivaavat painajaismaiset näyt Lentävän hollantilaisen kapteenista Vanderdeckenistä ja tämän roistomaisesta miehistöstä. Purjehdus johtaa lopulta Ranskan rannikolle, josta uusi seikkailu hurjan Razan-heimon luolastoon voi alkaa. Kaksikon on selviydyttävä maantieroistoista, noituudesta ja lumivyöryistä!

Lentävä hollantilainen -sarja kertoo Benistä ja hänen koirastaan, jotka ovat saaneet enkeliltä ikuisen nuoruuden lahjan. Parivaljakko seikkailee maasta ja aikakaudesta toiseen suorittamassa enkelin määräämiä tehtäviä. Sarja on yhdistelmä jännitystä ja fantasiaa, suurta tarinankertomisen taikaa!

Suositun Redwall-sarjan kirjoittajan Brian Jacquesin (s. 1939) uusi, historiallinen seikkailusarja Lentävä hollantilainen löysi heti lukijansa ympäri maailman. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt kirja Haaksirikkoiset. Jacques vietti lapsuutensa Liverpoolissa, ja kasvoi sataman lähellä. Viisitoistavuotiaana hän lähti merille. Kirjailija on toiminut lisäksi rekkakuskina, näytelmäkirjailijana, koomikkona ja laulajana. Tänä päivänä Jacques on kansainvälisesti tunnettu kirjailija ja tarinankertoja.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

448

Kustantaja

Kääntäjä

Kuvittaja