Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ihmisten asiat

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ihmisten asiat on romaani muistista, kuolemasta, surusta, rakkaudesta, avioliitosta ja onnen toivosta. Aineksista, joista ihmiset on tehty. Muistikuvissa minä kohtaa menneen, mutta elämästä ei voi pitää kirjaa, eikä ihminen voi tilejään päättää. Onko se, mitä uskoi välttämättömäksi, sattumaa, mutta sattumaksi luultu välttämätöntä?

”Aika polttaa, eikä jäljelle jää se, mikä tärkeintä on, vaan se, mikä on kestävintä, niin kuin ne luiden palaset, jotka Jarnon pahviuurnassa kolahtelivat, kun minä käsissäni kannoin sitä.”
(Teos)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Tekstinäyte
Kotona levitin valkoisen liinan ruokapöydälle, se oli tahraton, vain kerran käytetty liina, kuin vasta silitetty. Sytytin kynttilän, panin sen pöydälle ja istuin alas. Tässä me olimme nelisin istuneet, Jarno ja minä, Ritva ja Teuvo, aikaa siitä jo oli, se oli kevättä, ja me olimme syöneet ja juoneet hyvin. Minä olin sanonut, että riittäisi, kun hyvä elämä päättyisi hyvään kuolemaan, se tasaisi tilit, sellaista olin sanonut, kun oli puhuttu hyvästä elämästä.

Ajattelin, että hetki elämässä voi olla hyvä ja toinen voi olla paha, mutta kuolema ei ole hyvä, se ei ole paha, se on pelkkää valkoista, johon ei väriä heijastu, ei lankea varjoakaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
160
Kustantaja