Pohjois-Savon Kirjallinen Yhdistys Vestäjät ry

kuvaus

Pohjois-Savon Kirjallinen Yhdistys perustettiin 23.10.1960. Vestäjät toimi aktiivisesti 1980-luvun lopulle saakka, jolloin yhdistys pantiin lepäämään. Aktiivisimpina vuosina jäseniä oli lähes 200. Yhdistyksessä toimivat mm. kirjailijat Martti Merenmaa, Eino Säisä ja Jouko Tyyri, joka oli kunniajäsen. Yhdistystoiminta käynnistyi uudelleen 4.5.1999, jolloin puheenjohtajaksi valittiin Pauli Kallio. Seuraavina vuosina yhdistys vakiinnutti toimintansa, sillä oli toiminnanjohtaja ja noin 80 jäsentä.

Vestäjät ry:n perusajatuksena on edistää aktiivista ja ammattimaista kirjoittamista, jäsentensä julkaisutoimintaa ja kirjoittamisen opiskelua. Jäsenistössä on sekä ammatti-, että harrastajakirjoittajia ja muita kirjallisuuden ystäviä. Yhdistys järjestää erilaisia kirjallisia tapahtumia muun muassa kirjailijavierailuja, matineoita, koulutustilaisuuksia sekä kirjoituskilpailuja ja julkaisee jäsenten tuotoksia muun muassa antologioissa. Vuosittainen KirjaKantti-kirjallisuustapahtuma elo-syyskuun vaihteessa on Vestäjät ry:n suurin tapahtuma. Se kuuluu osana Kipinätapahtumiin yhdessä Kallava-teatterifestivaalin, Vilimit-elokuvatapahtuman ja Taiteiden juhlan kanssa.

Vestäjät ry on Suomen kirjailijayhdistysten SUUNTA-neuvottelukunnan jäsen. Yhteistyötä tehdään alueen toisten kirjallisuusyhdistysten ja muidenkin taidejärjestöjen kanssa. Yhdistys kuuluu kuopiolaisten kultturitapahtumajärjestäjien yhteistyöelimeen Kuopio Festivalsiin.