Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolontuoksu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Mahtava yhdistelmä historiallista fantasiaa, scifiä, ja vanhaa kunnon tarinankerrontaa kauhuelementein varustettuna!

Kuolontuoksu sijoittuu Elisabethin valtakaudelle, jolloin koko maailma sellaisena kuin sen tunnemme, mullistuu. Maahan saapuu outoja muukalaisia, joiden voimat ja kyvyt tuntuvat rajattomilta. Heidän jälkeensä alkaa uusi ajanlasku maailmassa, jossa asutaan kohotetuilla ”saarilla” ilmakuplissa keskellä avaruutta, eläimet ovat mekaanisia ja ihmisten elinikä on nykyistä suunnattomasti pidempi. Ihmisen perusolemus on pysynyt samana - Englannin ja katolisten maiden välinen sota on kehittymässä uhkaavasti.

Tällaiseen Maahan törmää aluksellaan Brindle, avaruusotukselta näyttävä olento. Hän onnistuu osumaan yhteen pienimmistä ja surkeimmista saarista, jossa asuvat hovista karkotettu herrasmies ja hänen työväkensä, jotka korjaavat mekaanisia laitteita hengenpitimikseen. He ovat onneksi ystävällistä ja auttavaista väkeä. Kun Brindle vähitellen paranee ja saa voimiaan takaisin, hänen erikoislaatunsa käy ilmiselväksi. Hän on kotoisin Iribiasta, kaukaisesta maailmasta, jonka asukkaat - paitsi että maan asukkaiden mielestä ovat järkyttävän rumia - hahmottavat maailmaa tuoksujen avulla. Mahtavat fyysiset voimat ja suuri uskollisuus sekä kauneudentaju johdattavat ihmiset uskomaan, että muukalainen on jumalista alkuperää - ehkäpä jopa enkeli?

Samalla juoni vääjäämättä vetää henkilöt mukaan monimutkaiseen poliittiseen juonitteluun, sodankäyntiin ja väkivaltaan. Oppipoika Adam epäilee myös, että Brindle ei ole aivan niin hyvä, kuin kaikki luulevat. Hän on nimittäin nähnyt muukalaisen hurmioituvan kahdesta tuoksusta: ruusun anteeksiantavasta aromista ja - kuolemasta.

Kuolontuoksu on mahtavaa kerrontaa, jossa henkilöhahmot ovat monipuolisia ja juoni motivoidaan hyvin. Näkökulmat vaihtuvat tarpeeksi usein, joten lukijan on helppo ymmärtää toiminnan syitä. Uskollisuus, rohkeus ja uhrautuvaisuus ovat vanhakantaisia hyveitä, mutta koko maailman kohtalo asetetaan niiden varaan. Väkivaltaa on runsaasti, kidutuskohtaukset vievät ruokahalun.
(Reetta Saine / Sivupiiri)Kuolontuoksu avaa uuden, hätkähdyttävän fantasiatrilogian ja suuri seikkailu käynnistyy.

Elisabeth Tudorin ihmeellisen hallituskauden vuonna sataseitsemänkymmentäkahdeksan alkoi eräs pitkä kesäilta olla lopuillaan.
Oli kesäkuun viides Glorianan kalenterin mukaan ja pienimmällä niistä kahdestatoista leijuvasta saaresta, joista Suffolkin kreivikunta muodostui, varjot venyivät syvinä ja tummina Wuttonin maakartanon ympärillä.

Tähän avaruudessa kelluvaan saareen – jossa on vain mekaanisia eläimiä ja arkaaista teknologiaa – törmää alus, joka tunkeutuu saarta suojaavan kannen läpi. Palavasta aluksesta kompastelee ulos olento ja putoaa maahan. Hän on Iribiasta kotoisin oleva Brindle, joka elää tuoksuista. Onko salaperäinen Brindle enkeli vai paholainen ja mitä hänen tulonsa tulee merkitsemään koko Englandialle?
(takakansiteksti)
Kuolontuoksu on ensimmäinen osa fantasiatrilogiaa, jossa seikkaillaan vaihtoehtotodellisuudessa, maailmassa, joka muistuttaa osin omaamme, mutta jota asuttavat myös fantasiaolennot. Tarinan alussa Englandia ja Espanja ovat ajautumassa sotaan, kun Englandian yhdelle avaruudessa kelluvalle saarelle törmää alus, joka tunkeutuu saarta suojaavan kannen läpi. Aluksesta putoaa Iribiasta kotoisin oleva olento Brindle. Iribialaiset elävät tuoksuista ja lisäksi heillä on valtava valloitushalu. Brindlen vastustajaksi nousee nuori oppipoika Adam. Kirjailija Robin Jarvis on kuvittanut teoksen kansikuvan itse.
(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

437

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä