Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Häätanhu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Eeva Kilpi on kirjoittanut tunteellisen romaanin. Häätanhun päähenkilönä on oikeastaan kesäinen luonto, jonka Anna Maria kokee erityisen herkistyneesti, sillä kesä on hänen viimeisensä tutussa metsämökissä. Syksyllä hän jättää tämän idyllin lopullisesti ja siirtyy ulkomaille. Yksinäisten vuosien jälkeen Anna Maria on näet päätynyt valitsemaan läheisen suhteen yhteen ihmiseen, mieheen, jonka rinnalla häntä odottaa uusi elämä uudessa ympäristössä. Eräänlainen ylimääräinen elämä, melkein seikkailu.

Tämä kesä on viimeinen myös vanhalle uskolliselle koiralle, Anna Marian vakituiselle seuralaiselle. Kesänaapurit ja aikuistuneet lapset ilmaantuvat kuvaan vain tullakseen ja häipyäkseen, tai he ovat läsnä Anna Marian mielessä, kuten rakastettu jonka luokse hän aikoo lähteä. Romaani kuohuu maiseman värejä ja vivahteita, elämyksiä, tunnetta, sisäistä tapahtumista. Ihminen ja luonto ovat yhtä. (3. painoksen takakansiteksti)
Keski-ikäinen nainen viettää vanhan koiransa kanssa viimeistä kesää maalla kesäpaikassa. Syksyllä hän menee naimisiin ja muuttaa ulkomaille, nyt on aika jättää hyvästit Suomen luonnolle ja koiralle. Nainen pohtii suhdettaan luontoon, luonnonsuojeluun, aikuisiin lapsiinsa ja tulevaan puolisoonsa.Koiran kautta myös vanhuus ja kuolema mietityttävät häntä.
(Sanojen aika)
Teoksen itsenäinen jatko-osa on Unta vain (2007).
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
262
Kustantaja
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
260
Kustantaja
Kääntäjä