Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Magdaleena ei häpeä enää

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
1/1985
Teosarvio
Esikoisrunoilija Satu Hassi sanoittaa kokoelmassaan eräitä tämän ajan puhutuimpia teemoja: ydinsodan uhkaa, naisen asemaa, asevarustelua. Diplomi-insinöörinä hän tietäneekin tavallista paremmin mistä puhuu kuvatessaan teknologian kehitystä ja tuhoaseiden luomaa kauhun tasapainoa. Haastavaan sävyyn kirjoittaja tulkitsee myös naisen ja äidin tuntoja myynti-insinöörien ja muiden machomiesten maailmassa. Satu Hassin äänenpainoissa on varsin paljon julistajaa: hän puhuu sinänsä tärkeistä asioista yksinkertaisesti ja ymmärrettävällä kielellä sekä ilmeisen tarkoitushakuisesti. Runoina nämä naistenlehdistössäkin jo moneen kertaa puidut aiheet jäävät kuitenkin melko ulotteettomiksi ja yksioikoisen toteaviksi.