Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pikku sammakkoprinssi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pikku Sammakkoprinssi on kuvaus pienestä kehitysvammaisesta pojasta, joka näyttää kummalliselta, puhuu epäselvästi ja kävelee vaappuen. Kaarolla on rakastava mutta kiireinen isä, joka joutuu työkseen matkustelemaan paljon. Silloin Kaaro menee naapuriin Porkkalaan hoitoon. Porkkala, Nelli, Äitee ja Karhu-koira rakastavat myös Kaaroa, mutta myös ennen kaikkea ymmärtävät häntä. Usein Kaaro tuntee itsensä surulliseksi ja yksinäiseksi, mutta hieman paremmaksi mieli tulee, kun Kaaro pääsee Sveitsin Alpeille vaeltamaan mielikuvitusystävänsä Milkakuu-lehmän kanssa. Juuri Milkakuu opettaakin Kaaron lukemaan ja kirjoittamaan kaikkien ällistykseksi ja uusi ihana maailma avautuu Kaaron silmien eteen. Mielikuvituksen ja tahdonvoiman avulla tapahtuu ihmeitä.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Tekstinäyte

Lunta oli ruvennut hitelemään hiljaksiin uudestaan - lunta toukokuussa! Se oli uskomatonta, mutta niin vain oli. Kaaro työnsi kielen ulos suusta ja antoi lumihiutaleen laskeutua sille. Hiutunen suli heti, ja Kaarosta se oli huvittavaa. Hän jatkoi vähän aikaa, kunnes Porkkala kysäisi:
- Teherähänkö niitä enkelinkuvia?
Kaaro nyökäytti, ja Porkkala paiskasi maate hankeen, alkoi räpsytellä käsiä niin kuin olis leikkinyt lintua, ja Kaaro teki saman perässä.
- Susta tuloo pikkuenkeli ja musta oikeen isoo, Porkkala huomautti. Kun he nousivat katselemaan enkelinkuvia ja ennen kuin karhu ennätti hypellä ne näkymättömiin, Kaaro sanoi:
- S-s-she ii-is-sho o-on sh-shuojelusen-k-k-kheli?
- Son sen piänen enkelin suojelusenkeli niinku moon sun suojelusenkelis, Porkkala sanoi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

126

Kieli