Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mummoni on pankkirosvo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Perinteinen isoäidin rooli heitetään kirjassa romukoppaan.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Toukon mummo lähtee lipettiin, ettei joudu vanhainkotiin ja varastaa vielä lähtiessä Toukon vanhempien ladan. Hän hakee kaverinsa Sennin vanhainkodista ja Touko perheineen seuraa mummon matkaa lehdestä. Mummo kuuluu villasukkarosvojengiin.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Toukon mummo lähtee lipettiin, ettei joudu vanhainkotiin ja varastaa vielä lähtiessään Toukon vanhempien ladan. Mummo hakee kaverinsa Sennin vanhainkodista ja Touko perheineen seuraa mummon karkumatkaa lehdestä. Mummo kuuluu villasukkarosvojengiin.

Sitten mummo soittaa Toukolle, käskee Toukon tulla pysäkille, eikä kenellekään saa kertoa. Miksi mummo ajaa nyt taksia, eikä heidän ladaansa? Mistä kolarista Senni puhuu? Kun Touko kertoo mummolle, etteivät he voi koko loppuelämäänsä olla pakomatkalla pitkin Suomea, mummo keksii idean! Lähdetään ryöstämään Ruotsin pankkeja! Nyt Toukokin on osa villasukkajengiä.

(Arjamaaria/Okariino)

- - -

Toukolla on aika tavalliset vanhemmat mutta mummo onkin sitten toista maata. Vaikka mummo onkin tullut vähän huonomuistiseksi, vanhainkotiin hän ei suostu vielä menemään. Niinpä mummo kaappaa vanhainkodista mukaansa ystävänsä Sennin ja hyppää Toukon perheen Ladaan. Mummot lähtevät huristamaan kohti hurjia seikkailuja. Suomen ja Ruotsin pankkeja ryöstellään villasukkanaamarit päässä ja ryöstösaaliskin on ihan mukiinmenevä. Kun rosvokoplaan vielä liittyy Touko ja Ruotsin puolella Astma-niminen tyttö, niin rosvoreviiriä laajennetaan aina Norjaan saakka. Nelikko ehtii tavata itse kuningatar Silvian ja tyrmätä komisario Saarion ennen kuin Suomen kamara löytyy taas jalkojen alta.

Mummo ja Senni investoivat ryöstösaaliin "Kypsien ihmisten nuorisotalon" rakentamiseen ja kuin ihmeen kaupalla välttävät vankilareissun. Astma-tyttö saa Sennistä ja Toukon mummosta peräti kaksi adoptiomummoa ja Touko saa Astmasta hyvän ystävän.

Teemu Saarisen huumori rehottaa ja hohotuttaa ihan omalla vankkumattomalla tyylillään.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

40

Kustantaja

Sarjamerkintä