Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sinisilmä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kertomus naisesta miesten maailmassa.

Pirjo Tuominen, Mariaanan kirjoittaja, kuvaa uudessa romaanissaan naista miesten maailmassa. Tapahtumapaikkana on nykyajan Lahti ja taustalla sen vilkas liike-elämä.

Ulla Wiirta joutuu miehensä kuoltua ottamaan vastuun huonekaluliikkeen johtotehtävissä. Takana ovat talouselämän hullut vuodet, edessä lamavuosien vaativat vaihtoehdot. Miten hän hallitsee uuden asemansa, uuden elämänsä liike- ja ihmissuhteiden verkossa naisena ja liikenaisena?(Takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Tekstinäyte
"Lahteen tulee rahaa ovista ja ikkunoista":
Sanonta oli vanha, mistä olikaan mieleen iskostunut.
Esa Vainikainen oli noussut Radiomäelle, kävellyt verkkaisesti kevätillan autereessa. Vesijärven takana ruskotteli taivas poutaa luvaten, järven laakeus heijasteli värejä.
Silmä puntaroi näkemäänsä: kaunista oli.
Maisema eteläisen Salpausselän korkeimmassa kohdassa oli uljas. Kaukana polveilivat vedet, tummat metsät kätkivät Tiirismaan kvartsiittihuippuja. Ei ollut toista tällaista kaupunginpaikkaa Etelä-Suomessa, ajatteli Vainikainen, ei korkeampia vuoria, uhkeampia harjuja, ei selkeämpiä merkkejä jääkauden voimasta.
Eteläpuolella putosi harju jyrkkänä. Muinaismeren pohjasavikoilla makasivat pellot asutuksen peittäminä. Siellä alkoi Porvoonjoki, entinen elinhermo Hämeen ja meren välillä. Nyt tungeksi elämä Helsingintien mutkissa moottoreiden voimilla. Hämeessä oli kiinteä asutus jo silloin, kun Uusimaa oli pelkkää korpea. Ei tultu niihin aikoihin tänne rannikolta ylimielisinä niin kuin nykyisin, hymyili Vainikainen itsekseen."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
314
Kustantaja
Kieli