Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kahden kodin välillä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Andrea West on 10-vuotias, kun hänen vanhempansa tekevät maailman pahimmanasian. He päättävät erota. Samalla Andy joutuu muuttamaan pois omasta kodistaan Mulperitieltä, matkustamaan joka viikko A-talon ja B-talon väliä sekä totuttautumaan VIITEEN uuteen sisarukseen.

Wilson kuvaa taitavasti tunnetta, kun koko elämä mullistuu. Perhettä ei enää ole, kaikki on uutta ja outoa. Ei ole helppoa taiteilla menneisyyden, tämän päivän ja tulevaisuuden välissä, yrittää löytää paikkansa uusperheessä tai taistella paikastaan ainoana lapsena. Andyn toiveet ja unet kuvastavat haavetta koko perheen paluusta yhteen, mutta todellisuudessa toivoa siitä ei enää ole. Elämä on parsittava kasaan muulla tavoin.

Mikään paikka ei Andysta tunnu kodilta; Paviaani-Bill on varastanut äidin ja isä väittää rakastavansa Hippi-Carrieta. Onko siis ihme, ettei Andy jaksa aina mennä kouluun tai pakenee muistelemaan sitä, kuinka ihanaa oli Ennen? Silloin, kun hänellä oli vielä oma perhe…

Kiukku, suru ja pelko otetaan tunteina rohkeasti esille, mutta niiden yli näytetään romaanissa tie. Aika parantaa vähitellen, kunhan toisille vain antaa mahdollisuuden. Wilson ei psykologisoi turhia ja kirjoittaa yksinkertaisista kokemuksista käsin, kohti onnellista loppua.

Eräänä päivänä Andyn rakas lemmikki Retiisi katoaa, ja pelottavan yöllisen seikkailun jälkeen asiat alkavat kuin varkain muuttua hiukan parempaan suuntaan. Ja mitä kummaa Andylle on varattu joululahjaksi?

Kirjan suoraviivainen juoni ja yksinkertainen kieli helpottavat vaikeasta asiasta lukemista - konsti, joka Wilson käyttää läpi tuotantonsa. Romaanissa annetaan ääni myös vanhemmille, jotka pyrkivät kaikin keinoin auttamaan tytärtään selviämään oman avioeronsa vaikeudesta huolimatta.

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

"Kun vanhempani erosivat, he eivät osanneet päättää, kumman luona minä asuisin."

Niinpä 10-vuotias Andy-tyttö matkustaa joka viikko A-talosta B-taloon, äidin uudesta kodista isän uuteen kotiin. Mutta olo on kaikkialla ulkopuolinen: uudet sisarukset ovat todella riiviömäisiä, ja tavatessaan äiti ja isä vain huutavat toisilleen. Andyn toivomus numero yksi on: päästä maskottikani Retiisin kanssa takaisin vanhaan omaan kotiin!

Brittikirjailija Jacqueline Wilson tunnetaan supersuosituista, naurattavista ja itkettävistä nuortenkirjoistaan, jotka ovat voittaneet lukuisia palkintoja.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kääntäjä