Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Uusi Eeden

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

On vuosi 2287 ja ihmiskunta on häviämässä sukupuuttoon. Jiin elämä on olosuhteisiin nähden mukavaa, mutta yksinäistä. Hän päättää jättää turvallisen kattohuoneistonsa ja selvittää, mitä maailmassa oikein tapahtuu. Silloin hänen lemmikkikanansa puhkeaa puhumaan ja paljastaa todellisen henkilöllisyytensä. Ethel-kana onkin muukalainen kaukaisesta galaksista. Jii hyppää Ethelin matkaan ja tutustuu myös Oraakkeliin eli Pörröön, Douglasiin, Merliniin, Sokeaan Pianonvirittäjään sekä Koohon, Jiin sieluntoveriin ja kumppaniin. Heillä seitsemällä on mahdollisuus johdattaa ihmiskunta pois tuhon partaalta ja kenties Uuteen Eedeniin.
Uusi Eeden on hengästyttävä hyppy tulevaisuuteen. Se on oivallusten ilotulitusta ja visioiden virtaa sekä havahduttava näkemys siitä, mihin maailma voi olla menossa, jos ihmiskunta jatkaa nykyiseen malliin. Tämän kirjan luettuaan katsoo maailmaa uusin silmin, varsinkin kanoja.
(takakansitekstistä)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Tekstinäyte

Keltaisten pilvien takaa kajastava aurinko loi sairaan valonsa hiljaiseen kaupunkiin. Jii käänsi kasvonsa kohti taivasta, mutta auringonpaiste oli valjua kuin kuunkajo. Ilma seisoi pilvien alla kosteana ja painostavana, eikä vilvoitella voinut kuin hylättyjen talojen kellarikerroksissa. Ylhäällä 127. kerroksessa oli jopa kuumempaa kuin katotasossa.
Jii alkoi olla levoton kattohuoneistossa. Oli aika lähteä. Aluksi oli ollut kiehtovaa asua siellä, katsella alas kaupunkiin, kiikaroida kaduilta viimeisiä harvoja merkkejä ihmisistä. Nyt oli jäljellä hädin tuskin ketään, vain jokunen pieni piste värjötteli jalkakäytävällä etsimässä ruokaa ja joskus hyvin harvoin kiisi auto pitkin rappeutunutta ajoväylää. autot eivät päässeet pitkälle. Ajoneuvojen hylyt tukkivat maantien tai polttoaine yksinkertaisesti loppui.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

279

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä