Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Roihankorpi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Komea romaani jälleenrakennuksen ajasta

Roihankorpi on syrjäinen kylä Lounais-Lapissa. Sodan jälkeen sinne on asutettu evakoita pienviljelijöiksi. Soiden ja sankkojen kuusikoiden keskeltä pitäisi löytyä edellytykset tulevaisuudelle ja toimeentulolle. Ne, jotka joutuvat tätä herrojen suunnitelmaa itse käytännössä toteuttamaan, eivät tee sitä manailematta.

Pitkän evakkotien päätteeksi Paanasen perhe päätyy asutustilalleen vuonna 1949. Petsamossa omistettu varallisuus on kulunut Norjan ja Ruotsin kautta kulkeneen matkan aikana olemattomiin, ja perheen isä riutuu keuhkotaudin kourissa, kunnes kaatuu suorilta jaloiltaan.

Paanasen Maija ottaa yksin vastuun perheestä. Nöyryyttävien kokemusten jälkeen hän huomaa, että viranomaisilta on turha apua kerjätä. Vasta ajan myötä elämä hieman helpottuu ja katras varttuu lähteäkseen maailmalle.

Mauri Paasilinnan Roihankorpi on komea romaani Suomen jälleenrakennuksesta ja ihmisistä, joiden oli pakko kamppailla ja jaksaa. Ennen muuta se on tarina raivaajaäidistä, joka antoi omilleen periksiantamattomuuden perinnön.

Tämä sepitteellinen romaani perustuu väljästi Mauri Paasilinnan perheen vaiheisiin ja kokemuksiin sotienjälkeisenä aikana.
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

243

Kustantaja

Kieli