Taro maan ytimessä

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jos raaputtaa vähän muovilapiolla hiekkalaatikon pintaa, voi luulla maapallon olevan pelkkä mitätön hiekkapallo.

Taro on kuitenkin poika, joka ei tyydy pintaraapaisuun: hän rakentaa ystävänsä karhun avustuksella koneen, jonka avulla pääsee kaivautumaan aina maapallon ytimeen saakka. Pöllyävää hiekkaa, pauketta ja ryminää, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on tarjolla kaikille, jotka uskaltautuvat Taron ja karhun matkaan!

Kirjassa on paljon vauhdikkaita kuvia, joten se sopii myös katseltavaksi tai yhdessä aikuisen kanssa luettavaksi niille, jotka eivät ihan vielä itse osaa lukea.

(Johanna Nurminen/Okariino)

- - -

Taro kaivaa hiekkalaatikolla ja miettii monenlaista. Mitä löytyy, jos kaivaa syvemmälle ja syvemmälle? Mitä maapallon sisällä on? Sinne olisi mukava kurkistaa, mutta siihen tarvittaisiin iso pora.
Onneksi Taron paras kaveri on karhu. Tosi iso ja vahva karhu ei pelkää mitään, ei hiekkalaatikolla uhkailevia poikia varsinkaan. Karhu on oikein hyvä porakoneen rakentaja, eikä aikaakaan kun Taro ja karhu syöksyvät porakoneella maan sisuksiin. Siellä on pimeää ja pelottavaa, mutta onneksi karhu on mukana. Karhu ei pelkää mitään, ei edes jättiläismäistä toukkaa, joka ilmestyy maan sisuksista ja kerjää heidän eväskeksejään. Toukka uhkaa muuttaa maapallon pelkäksi hiekkakasaksi, ellei saa keksejä. Tarolle ja karhulle jää vaihtoehtoja vähän ja niin Taro päättää viedä jättiläistoukan kotiin, sillä siellä on keksejä.

Tehtävä ei ole helppo, sillä toukka on palautettava vielä maan alle. Kun ovikello soi, on toukka työnnettävä vessanpönttöön, sillä isä ja äiti ovat tulossa. Keksit vedetään yksi kerrallaan perässä, muutenhan toukka suuttuisi. Ilman karhua seikkailu olisi ollutkin liian pelottava pienelle pojalle.

Taron matka maan alle on huikean jännittävä tarina, jonka tehoa lisää Jussi Kaakisen sarjakuvamainen vahva kuvitus.

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

32

Kustantaja