Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viivi Pusu ja omenankukkien yö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kansainvälinen ystäväkaruselli pyörii Viivi Pusun ympärillä, ja kolmiodraamakin uhkaa. Viivi onneksi selviää tilanteesta kuin tilanteesta ehjin nahoin ja sydämin.

Viivi on alkanut työskennellä viikonloppuapulaisena kirjakauppa Peter Panissa. Viivin mielenkiinto herää, kun kaupassa aalkaa yhä useammin käydä mies, joka tutkii kaupungin historiaa ja kyselee tietoja Laura Lehmuksesta. Kuka tämä salaperäinen Laura Lehmus oikein voi olla?
Viiville tulee myös vieras Ranskasta: Maya, johon hän tutustui Marseillen-reissullaan. Mayan isä on Suomessa työmatkalla, ja tyttö haluaa ehdottomasti tavata Viivin ja yöpyä tämän luona. Viivi saakin keksiä oikein urakalla tekemistä iloiselle mutta vaativalle vieraalleen. Maya kulkee Viivin mukana sekä koululla että bändiharjoituksissa. Hän seuraa myös Sofia Kuppilan uuden leffan kuvauksia, jotka nyt jatkuvat Ruusuvuoressa.
Luokan opettaja Varma Virtanen joutuu umpisuolileikkaukseen, ja kauan odotettu leirikoulu joudutaan siirtämään. Viivi ja kaverit toipuvat pettymyksestä järjestämällä Peter Panissa vapunaattona tempauksen, Omenankukkien yön, jolloin kauppa on auki myöhään ja Appelsiinit-yhtye esiintyy siellä.
Tempaukseen tulee myös yllätysvieras Ruotsista, joka on aiheuttaa kolmiodraaman kaveripiirissä .
Toukokuu jatkuu riehakkaana ja haikeana, sillä nyt Viivin ja kavereiden on tullut aika mennä tutustumaan yläkouluun.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

146

Kieli

Sarjamerkintä