Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nalle vaarallisilla vesillä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Karhuprofessori Niilo Benjamin Koskenranta-Korpisuon elämä mullistuu, kun hänet heitetään sopimattoman käytöksen vuoksi ulos kahvila Kultahaarukasta. Kotona odottaa uusi yllätys: huikentelevainen Annabella-nukke on karannut museosta ja lähettänyt itsensä postipakettina Niilolle. Annabella vetää Niilon ennenkuulumattomiin seikkailuihin. Niissä ovat mukana myös koiraystävät Martta ja Murre, Räsy-Liisa, vyötiäinen sekä ”Onko Nallen oltava aina poika” oppikirjan laatineet karhuttaret Amalia ja Ursula.

Karhuherran seikkailuretki opettaa, että jokainen voi olla muuta kuin on itsestään ajatellut. Kummallisinta on, että kaikki voi alkaa vain siitä, että kertoo haluavansa ehdottomasti katkarapuvoileivän!
(Kirsi Kaulio/ Sanojen aika)
Niilo Benjamin Koskenranta-Korpisuo itsekin alkuperäinen nalle on karhukirjallisuuden professori, joka elää mukavassa rauhassa kirjojensa ja tutkimustensa keskellä vanhan kivitalon ylimmässä kerroksessa.

Ystävällinen nalle ei kuitenkaan voi olla avaamatta oveaan, kun ovikello kilahtaa ja joku pyrkii sen seuraan. Niin ystävät kuin tunkeilijat tuntuvat häiritsevän nallen elämää monin tavoin, joutuupa se vaaraankin tuntemattoman nuken ilmestyttyä yllättäen sen eteiseen. Myös poliisi kiinnostuu professorin liikkeistä. Niilo Benjamin ei pian tiedä, pysyykö sen entisen elämän ohjauspyörä enää käpälissä.

Mullistavien tapahtumien myötä Niilo tutustuu myös ystäviensä, feministinallettarien Amalian ja Ursulan käänteentekevään teokseen Pitääkö nallen olla aina poika? Tutkimuksia nallekirjallisuuden alalta . Täysin uudet ajatukset ja rohkeus tempaavat oppineen nallen valtaansa. Eikä sen enää tarvitse istua työkammiossaan yksin!

Nalle vaarallisilla vesillä on humoristinen seikkailu, jokaisen kirjan ystävän kirja. Aikaisempia tietoja nallekirjallisuudesta ei tarvita!
(Tammi)
Niilo Benjamin Koskenranta-Korpisuo on nalle ja nallekirjallisuuden professori, jonka elämä on tarkassa järjestyksessä. Hän on täsmällinen ja rauhallinen ja hänen elämänsä hurjin seikkailu on uusien pääsykoekirjojen valinta. Eräänä päivänä tapahtuu jotakin joka mullistaa hänen elämänsä...

Niilo on ystäviensä Martan ja herra Murren kanssa syömässä kaupungin parhaassa kahvilassa kun heidät väärinkäsityksen vuoksi heitetään ulos. Seuraavana päivänä Niilon ollessa matkalla yliopistolle, hän vie ystävällisyyttään naapurinsa roskat. Harmi kyllä, roska-aitauksen portti rämähtää Niilon takana kiinni eikä hänellä ole roska-aitauksen avainta mukanaan. Ainoa tie pois on pitkin palotikkaita takaisin Niilon seitsemännen kerroksen asuntoon. Matkalla Niilo huomataan, mutta hän onnistuu livahtamaan ajoissa sisälle asuntoonsa. Tai niin Niilo luulee, mutta hän löytääkin itsensä naapurissa asuvan vyötiäisen asunnosta. Kun Niilo viimein onnistuu livahtamaan omaan asuntoonsa ja kuvittelee voivansa lähteä yliopistolle, ovikello soi ja postin pikakuljetus tuo hänelle laatikon, jossa on tummatukkainen, korkkiruuvikiharainen nukke, joka tuijottaa Niiloa kovin, ilmeettömin posliinikasvoin. Ja tästä Nallen huima seikkailu vasta pääse todenteolla käyntiin.
(markku-setä / Sivupiiri)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

133

Kieli

Kuvittaja