Yön ritari

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kultaisen 1980-luvun loppupuolella Frank Miller loi Yön Ritari -sarjakuvan, joka käsitteli legendaarista Batmania uudesta näkökulmasta, ja jota on yleisesti ylistetty mestariteokseksi sarjakuvamaailmassa. Teos on edelleen ehdoton klassikko ja yksi vaikuttavimmista koskaan sarjakuvan keinoin kerrotuista tarinoista. Lisäksi elokuvantekijät ovat maininneet sen inspiraation lähteeksi tuoreimpien Batman-filmatisointien kohdalla. Tarinan lähtökohtana on jo 10 vuotta sitten eläkkeelle jääneen, ikääntyneen Batmanin havahtuminen siihen, että Gotham City on vajonnut yhä vain syvemmälle rappioon ja laittomuuksiin. Kotikaupunkinsa tarpeen takia Yön ritari palaa sankariksi. Seuraansa hän saa uuden naispuolisen Robinin, Carrie Kellyn, jonka kanssa Batman palaa kaduille iskeäkseen kaupunkia kauhun vallassa pitävien mutanttijengien kimppuun. Hän joutuu myös kohtaamaan kaksi vaarallisinta vihollistaan, Jokerin ja Kaksinaaman, vielä viimeisen kerran. Tämän jälkeen Batman joutuu kamppailuun entisen liittolaisensa Teräsmiehen kanssa. Tästä taistelusta voi selvitä hengissä vain toinen heistä. Tarina julkaistaan nyt isokokoisena Deluxe-laitoksena.
(RW, 2015)


Nykysarjakuvan mestariteos herättää eloon synkän maailman ja vielä synkemmän sankarin. Kirjoittaja ja kuvittaja Frank Miller, apunaan tussaaja Klaus Janson ja värittäjä Lynn Varley, uudisti Batmanin legendan tällä lähitulevaisuuteen sijoittuvalla tarinalla.

On kulunut 10 vuotta siitä, kun Batman on viimeksi näyttäytynyt Gotham Cityssä. Kaupunki kärsii rikoksen, korruption ja jengiväkivallan kourissa. Viisikymmenvuotias miljonääri Bruce Wayne hukuttaa ahdistuksensa alkoholiin ja urheiluun. Mutta sitten tapahtuu jotakin, joka saa hänet kiskaisemaan Batmanin kaavun jälleen ylleen – ja niin yön ritari lähtee viimeiselle ristiretkelleen pahuutta vastaan! Mutta miten ikääntynyt oikeudenpuolustaja pärjää tulevaisuuden uusille rikollisille, kun vastaan ilmaantuvat vielä vanhat arkkikonnat kuten Kaksinaama ja Jokeri, pahempina ja verenhimoisempina kuin koskaan?

Kaksikymmentä vuotta ilmestymisensä jälkeen Frank Millerin Yön ritari on kiistämätön klassikko ja edelleen yksi kaikkien aikojen vaikuttavimpia sarjakuvamuodossa kerrottuja tarinoita.

[Risingshadow.fi]

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

197

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

236

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Kannessa myös: DC Comics Lion.
Perustuu Bob Kanen luomaan hahmoon.

Sarjamerkintä