Ontot kukkulat

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ontot kukkulat on nyky-Suomeen sijoittuva tumma fantasia, joka pakenee yksinkertaista määrittelyä. Se on sekä tuhatvuotiaan peikon ja 200-vuotiaan noidan rakkaustarina että kertomus peikkorodun ahdingosta lujaa vauhtia ylikansoittuvassa ja saastuvassa maailmassa.

Hiltusen ensimmäinen omaan käsikirjoitukseen perustuva albumi on modernia kauhua, jonka teemopina ovat unelmien tärkeys ja taistelu paremman huomisen puolesta. Albumissa tosi ja fantasia sekoittuvat toisiins tekijälleen ominaisella tavalla.

Ontot kukkulat on Petri Hiltusen viides sarjakuva-albumi.

(Takakansiteksti)


Peikot ovat palanneet! Ontot kukkulat on Suomeen sijoittuva tumma fantasia, joka pakenee yksinkertaista määrittelyä. Se on sekä tuhatvuotiaan peikon ja 200-vuotiaan noidan rakkaustarina että kertomus peikkorodun ahdingosta lujaa vauhtia ylikansoittuvassa ja saastuvassa maailmassa. Albumi on modernia kauhua, jonka teemoina ovat unelmien tärkeys ja taistelu paremman huomisen puolesta. Tarinassa tosi ja fantasia sekoittuvat toisiinsa tekijälleen ominaisella tavalla. Ontot kukkulat julkaistiin ensimmäistä kertaa lähes 25 vuotta sitten, v. 1995. Tarina oli pitkän kehittelyn tulos ja ensimmäinen Petri Hiltusen omaan käsikirjoitukseen perustuva albumi. Hiltusen pyrkimyksenä oli tehdä suomalainen kauhutarina, jossa käytetään kotoisen kansanperinteemme hirviöitä. Inspiraation lähteenä toimi Aleksis Kiven kirjasta Seitsemän veljestä löytyvä lyhyt peikkotarina. Tässä isokokoisessa juhlakirjassa julkaistaan päätarinan lisäksi bonuksena kaksi lyhyempää tarinaa, Musta tie ja Vesiperä, jotka kertovat samasta maailmasta kuin Ontot kukkulat.

(Zum Teufel, 2019)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

62

Kustantaja