Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hadrianus Molen tosi tunnustukset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mikä tsäkä , Hadrianus ja Elämä on tautista, Hadrianus räjäyttivät nuorten romaanien latistuneen harmonian. Finninaamaisesta Hadrianus Molesta tuli maailmankuulu; legendaarinen persoona, jonka nimeä kantavat nykyisin Englannissa niin paidat kuin paperitavarat.
"Pidän velvollisuutenani edistää taiteellisuutta missä kuljenkin. Jos tapaan epä-älyllisiä ihmisiä, pakotan heidät filosofiseen keskusteluun. Kysyn heiltä "Miksi olemme täällä?" Kysyin esimerkiksi viime viikolla eräältä vaatimattomalta torimyyjältä juuri tuon kysymyksen. Ja mitä hän vastasi: " Tiedä tuota, miksi sinä olet täällä, kaveri, mutta meikä tuli myymään porkkanoita."
Hadrianus on nyt 16 ja 3/4 vuotta vanha, saa kenkää kotoaan ja työpaikastaan kirjastosta, vierailee Moskovassa, joutuu syytteeseen myymälävarkaudesta. Ja sitä rataa... Saamme lisäksi kurkistaa kahden muun mainetta elämässään hankkineen henkilön, Susan Lilian Townsendin ja Margaret Hilda Robertsin - sittemmin Tatcherin - lievästi sanottuna ällistyttäviin päiväkirjoihin.
(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

168

Kustantaja

Sarjamerkintä

Alanimeke

(sekä Margaret Hilda Robertsin ja Susan Lilian Townsendin kyseenalaiset kirjoitukset)

Ilmestymisaika

Sivumäärä

180

Sarjamerkintä