Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Virvatulen vartijat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Liina on odottanut innokkaasti kesälomaa. Loman pilaa kuitenkin Eetun tympeä serkku Jani, jonka seurassa Liinan paras ystävä Siri roikkuu kuin lumottu. Kun kesällä ei ole taikuustunteja, äiti on kummallisen huonovointinen ja uusi kaveri Violakin on matkoilla, Liinan kesä näyttää painajaismaiselta. Pieniä ilonaiheita Liinalle sentään tuottaa uuden tontun löytäminen aivan kotikulmilta ja uusiin taikakirjoihin tutustuminen.

Aivan rauhallisissa merkeissä ei kesä paikkakunnalla suju, sillä kultasepänliikkeeseen tehdään aseellinen ryöstö ja lehdistö kauhistelee nuorten tekemiksi epäiltyjä tuhopolttoja. Eikä tuleen mieltynyt Janikaan ole aivan viaton. Liina pääsee sattumalta kiehtovan salaisuuden jäljille – mutta voiko hän kertoa siitä ystävilleen, kun taika-asioista tietämätön Jani aiheuttaa eripuraa?

Virvatulen vartijat on kiehtova fantasiaromaani, joka on kolmas Reeta Aarnion Harry Potter -henkisen fantasiasarjan kirja. Vaikka Liina on yhä päähenkilö, muutkin henkilöt saavat enemmän tilaa kuin aikaisemmissa kirjoissa. Tarinan maailmassa todellinen taikuus ja suomalaisen mytologian olennot ovat tärkeässä osassa, mutta kirjassa käsitellään samalla lasten elämään vaikuttavia teemoja, kuten ystävyyttä ja avioeroa.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

- - -

Taikakoululaiset oppivat, että tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Liinaa vaivaa kummallinen, toistuva painajainen valtavasta tulimerestä ja talosta, josta hänen on pelastettava joku. Samaan aikaan Eetun Jani-serkku tulee kesälomalle pakoon vanhempiensa riitoja. Tulokas aiheuttaa sekaannusta tiiviissä porukassa: Liina ei voi sietää pojan mahtailua ja tulitikkuleikkejä lainkaan, kun taas Siri on ihastunut jännittävään Janiin.

Monipolvinen seikkailu johdattaa taikuuden oppilaat tällä kertaa kratin kätkemän aarteen luokse, jonka merkkinä on virvatulen sinertävä liekki. Tuleltasuojautumisloitsuakin tarvitaan ennen kuin rauha on jälleen palannut pikkukaupunkiin.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kieli

Lisätietoja

Itsenäinen jatko-osa kirjalle Veden vanki

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli