Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muumilaakson marraskuu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Muumilaaksoon on tullut syksy. Laakso hiljenee ja kaikki valmistautuvat talven viettoon. Yhtäkkiä laaksoon saapuu vieraita, mutta muumiperhe on poissa ja talo on tyhjä. Vilijonkka, homssu Tuhto, Hemuli, Mymmeli, Ruttuvaari ja Nuuskamuikkunen asettuvat kukin omalla tavallaan asumaan muumilaaksoon. Erimielisyyksiä on, ja kaikki kaipaavat muumiperhettä. Syksy vaihtuu talveen ja kaikki kaipaavat jo omiin koteihinsa, mutta muumeja ei näy. Minne muumiperhe on lähtenyt?
Kirja kannattaa lukea ajatuksella.

(JN, koululaisharjoittelija/ Sanojen aika)

- - -

Eräänä syyspäivänä Hemuli väsyy olemaan touhukas ja järjestelemään toisten asioita. Vilijonkka ei pysty enää siivoamaan. Yksinäinen homssulapsi Tuhto kaipaa oikeata kotia. Ikivanha Ruttuvaari kyllästyy holhoukseen ja haluaa päättää itse asioistaan. Jokainen lähtee Muumitaloon haaveenaan lämpö, turva ja huoleton olo, muutos. Mutta talo on kylmä ja Muumiperhe poissa. Kuinka uudesta tilanteesta selvitään? Klassikkotarinan suomennoksen on tarkastanut Päivi Kivelä 2010.

- - -

Rakastetut muumiklassikot kauniissa uudistetussa sarja-asussa.

Pimeä marraskuu ohjaa Muumitaloon joukon yksinäisiä ja mietteliäitä olentoja - mutta talo onkin tyhjillään.

On marraskuu. Sataa. Kesä on äkkiä niin etäällä kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Silloin alkaa kaivata muutosta elämään, kaivata Muumilaaksoon.

Sinne saapuvat Nuuskamuikkunen, puuhakas Hemuli, pelokas Vilijonkka, yksinäinen homssulapsi, ikivanha Ruttuvaari ja Mymmeli, jota eivät turhat huolet paina. Mutta muumiperhe on lähtenyt eikä kukaan tiedä minne.

Miten käy, kun Hemuli luulee ymmärtävänsä Muumipapan toiveita ja Vilijonkka yrittää muuttua Muumimammaksi? Kuinka uudesta tilanteesta selvitään - ja onko muuttuminen loppujen lopuksi edes kovin tärkeää?

(WSOY, 2018)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

On marraskuu. Sataa. Kesä on äkkiä niin etäällä kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Silloin alkaa kaivata muutosta elämään, kaivata Muumilaaksoon. Sinne kerääntyvät puuhakas Hemuli, pelokas Vilijonkka, yksinäinen homssulapsi, ikivanha Ruttuvaari ja kaunis Mymmeli. Mutta muumiperhe on lähtenyt eikä kukaan tiedä minne. Miten käy kun Hemuli yrittää olla muumipappana, Vilijonkka mammana? Saako Mymmeli tanssia, kun hän ei voi olla tanssimatta? Voiko Vilijonkka jättää siivoamisen?

Jonakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

170

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomenkielisen laitoksen ensimmäinen painos ilmestynyt 1970.
Suomennoksen tarkistus WSOY 2018.

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

172

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

161

Kustantaja

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja

Kieli