Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Luke ja karvamammutti

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Keltaisen sukellusveneen marsukapteeni Luke sekä hänen miehistönsä kanarialintu Tutti ja muonituksesta vastaava vesirotta Rane Rallipottu kuulevat radiouutista, että ponivarsa Fiona on kadonnut. Luke ystävineen kaipaa seikkailua ja niin he päättävät suunnistaa kohti Pakkassaaristoa. Ja seikkailuksi matka muuttuukin! Ystävykset tutustuvat surulliseen karvamammutti Tapsaan ja sinivalas Valle Valaaseen, joka tuo tuo hätäviestin Fiona-varsalta. Yhdessä uusien ystäviensä kanssa sukellusveneen miehistö suuntaa kohti Sumusaaria ja Fionaa. Pakkasmerellä he kohtaavat oudon ja pelottavan ilmiön: meri on alkanut lämmetä...
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Seikkailijamarsu Luke on keltaisen sukellusveneen kapteeni. Miehistöön kuuluvat kanarialintu Tutti ja vesirotta Rane Rallipottu. Yhdessä ystävät päättävät lomailla Pakkassaaristossa. Meressä he törmäävät ujoon karvamammutti Tapsaan, joka liittyy sukellusveneen miehistöön. Pakkassaaristo on jännittävä paikka. Matkalla löydetään hätäviesti: Fiona-varsa on kateissa! Apua saadaan Valle Valaalta ja pingviineiltä. Onnistuvatko Luke ja ystävät löytämään Fiona-varsan?

Luke ja karvamammutti on hauska ja iloinen seikkailu jäisissä maisemissa Jukka Lemmetyn valloittavasti kuvittamana.
(Tammi)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
110
Sarjamerkintä