Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Samuel ja Kekkosen puku

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Samuelin mahaan sattuu melkein joka aamu, eikä hän haluaisi mennä kouluun. Mahakivun aiheuttaa Viljami ja muut pojat, jotka eivät ota Samuelia porukoihinsa. Samuel ei tykkää pelata jääkiekkoa, vaan menee mieluummin näytelmäkerhoon. Viljamin mielestä Samuel on mamo, ja siksi häntä kiusataan. Onneksi hänellä on sentään yksi ystävä, Josefina, vaikka hän onkin tyttö. Ja onhan olemassa mummo, jonka kanssa viettää mummopäiviä, sekä Anne-täti, joka ajeluttaa Samuelia harrikallaan. Lopulta Samuel kertoo kiusaamisesta kotona ja siitä puhutaan koulussakin, mutta loppujen lopuksi Samuel itse on se, joka saa kiusaamisen loppumaan.

(Jenski/Okariino)

- - -

Samuelia ei jääkiekko kiinnosta, hän ihailee kukkia ja rakastaa näyttelemistä. Etenkin luokkakaverinsa Viljamin mielestä Samuel on mamo, eikä sen takia mahdu porukoihin. Ei ihme, että melkein joka ilta pojan mahaa koskee, eikä hän halua aamuisin lähteä kouluun.

Onneksi on Josefina, jonka kanssa voi leikkiä ja joka ei jätä yksin. Ja mummu, jonka pikkuinen koira nuolee kyyneleet, ja Pariisi, jonne mummu ottaa Samuelin mukaan.

Kun Samuel saa vihdoin sanotuksi, että häntä kiusataan koulussa, isä kertoo hänelle lapsuudestaan ja Kekkosen puvusta.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

127