Suhonen, Ville

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Ville Suhonen (s. 23.6.1964 Helsingissä) nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 1999 suursuosikkeihin lukeutuneen koko perheen seikkailuelokuvan Poika ja ilves käsikirjoittajana ja toisena ohjaajana. Samana vuonna ilmestyi hänen esikoiskirjansa, elokuvan pohjalta toteutettu romaani Poika ja ilves. Pojan ja ilveksen tarina jatkui syksyllä 2003 romaanissa Poika ja ilves – Paluu erämaahan.

Vuonna 1983 ylioppilaaksi kirjoittanut Suhonen on opiskellut Helsingin yliopistossa taidehistoriaa ja teatteritiedettä vuosina 1984-1988 ja toiminut kriitikkona vuodesta 1986 alkaen. Ylioppilaslehden elokuva- ja kulttuuriarvostelijana Suhonen toimi vuosina 1988-1992.

Vuodesta 1988 alkaen Suhonen on työskennellyt päätoimisesti vapaana elokuvantekijänä. Hänen elokuvatuotantonsa käsittää lähes 30 lyhyt- ja dokumenttielokuvaa, joiden keskeiset painopistealueet ja – teemat ovat musiikki, tanssi, arkkitehtuuri ja erityisesti urbaaniin miljööseen kytkeytyneet ympäristökysymykset.

Suhonen asuu nykyisin Vihdin Ruskelassa.


Kunniamaininta F.E.Sillanpää –novellikilpailussa 1988 Plättä-palkinto 2000

Lisäksi toistakymmentä elokuvapalkintoa, mm. lastenkulttuurin valtionpalkinto, Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun pääpalkinto, Suomen elokuvakontaktin Kettu-mitali, San Franciscon elokuvajuhlien dokumenttisarjan kunniamaininta, Euroopan paras lasten luontoelokuva jne.

(Otava)

Lähteitä ja viittauksia

Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 4. Loivamaa, Ismo. BTJ, 2004.