Retkuliina

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kuka voisi rakastaa Retkuliinaa? Annika Sandelinin kirjoittama ja Linda Bondestamin kuvittama riemustuttava kirja kertoo poisheitetystä, itsekkäästä ja vaivalloisesta pehmolelukoirasta, Retkuliinasta. Petra löytää kadulta tämän kangaspeitteisen diivan ja vie kotiinsa. Mutta Petran kotona kaikki ei sujukaan aivan mallikkaasti. Retkuliinan pitää löytää paikkansa lastenhuoneessa, jossa hänen vaatimustaan olla aina kaiken keskipisteessä ei arvosteta.

Retkuliinan riehakkaasti riimiloruina etenevä tarina sisältää kokonaisen leikkikalugallerian, muun muassa Muurahaisan, Kuorsakissan sekä Vladimir-etanan. Bondestamin kuvitus on värikästä, villiä ja ilakoivaa. Retkuliinan hurmaava tarina sopii sekä itse että ääneen luettavaksi.
(BTJ)
Pehmokoira kamppaa Petran keskellä tylsää syyspäivää ja muuttaa saman tien tytön luo. Koira saa nimekseen Retkuliina ja pian on kotona kaikki mullinmallin. Retkuliina haluaa vain riehua ja juhlia, mutta muut lelut eivät ole innoissaan. Hekin haluavat halailla Petraa eikä kukaan jaksa juhlia koko aikaa. Sopeutumista vaaditaan puolin ja toisin, mutta lopulta kaikkien on myönnettävä, etteivät he halua takaisin tylsää elämää, Retkuliinan seurassa on paljon mukavampaa.

- Tuija Lassila (Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

29

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

28

Kieli

Kääntäjä