Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Helmi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

7-vuotias Hanna asuu kääntäjä-äitinsä kanssa kerrostalossa kaupungissa ja kaipaa isäänsä, joka on paljon työmatkoilla eikä asu enää heidän kanssaan. Kun äiti sairastuu syöpään ja joutuu leikkaukseen, Hanna menee isän luo uudelle paikkakunnalle kahdeksi viikoksi. Isänikävä, äidin sairaus ja isän uusi suhde mietityttävät Hannaa ja saavat surulliseksi. Onneksi Hannan tukena on puhuva koira, kun oikeaa lemmikkiä ei allergian takia voi ottaa.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Koiran vaisto voittaa monet asiat. Ja Helmin vaisto on tavallistakin terävämpi. Hyvä sen tässä perheessä onkin olla ja asustaa. On joku joka pitää ja rakastaa ja hoivaa. Tämä joku on Hanna.

Helmi on lelukoira, jonka Hanna saa lahjaksi ja joka alkaa yllättäen osoittaa elonmerkkejä, kun näkee, että tyttö tarvitsee elämän pulmatilanteisiin ystävää. Niinpä Helmi päättää uskaltautua myös puhumaan. Pian sen ajatukset ovat erottamaton osa Hannan omiakin ajatuksia. Vaikka maailmassa tapahtuu, vaikka Hannan isä on alkanut elää omaa elämäänsä ja äiti sairastuu, ei se kuitenkaan ole maailmanloppu, niin kauan kuin Helmi on mukana. Sen avulla Hannan maailma pysyy paikoillaan vaikeinakin hetkinä. Ja kun kaikki on taas hyvin, voi Helmi silti yhä jatkaa elämäänsä Hannan rinnalla.

Hannu Mäkelän lämmin tarina kertoo seitsemänvuotiaasta Hannasta ja hänen parhaasta ystävästään Helmistä, viisivuotiaasta pehmokoirasta, jolla on herkkä vaisto ja suuri sydän.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

pienen koiran ja tytön tarina

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kustantaja

Kieli