Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hupaisat hakkerit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hanna ja Niko ovat parhaimmat kaverukset, jotka viettävät paljon aikaa tietokoneen ääressä. Hanna on taitava nörtti, joka erehtyy myös hakkeroimaan eli murtautumaan suojattuihin tietokonejärjestelmiin. Hanna, Niko ja Hannan pikkuveli Jarno lähtemään viettämään joululomaa Frankensteinin kylään, jossa Hannan äiti osallistuu kansainväliseen lääkereiden kokoukseen. Äidin arvokas ja salaisia tietoja sisältävä romppu varastetaan, ja neuvokkaat lapset ryhtyvät heti selvittämään tapausta.

Samaan aikaan matkalaisten hotelliin ilmestyy kyttyräselkäinen ukko nimeltä Konrad, joka näyttää siltä kuin olisi karannut kummitusjunan talvivarastosta. Noita-akkamainen Gertrud varoittaa lapsia seikkailuista, jotka voivat nielaista heidät. Niko tutustuu viehättävään saksalaistyttöön, jolla on jännittävä nimi: Sibylle. Tyttö oppaanaan Niko pääsee tutustumaan vanhan Frankensteinin linnan raunioihin.

Monenlaista jännittävää ehtii tapahtua, ennen kuin kadonneen rompun arvoitus ratkeaa. Hannan tietokonetaidot osoittautuvat arvokkaiksi, mutta nuoret oppivat myös, ettei rikos kannata. Valheella on lyhyet jäljet, mutta tosi ystävysten suhde vain lujittuu yhteisissä koettelemuksissa.

(Liisa Viiala/ Sanojen aika)

- - -

Hupaisat hakkerit on vauhdikas kolmikko, johon kuuluvat ystävykset Hanna ja Niko sekä Hannan pikkuveli Jarno. Hakkerit pääsevät upealle joululomamatkalle Frankensteinin kylään, missä Hannan ja Jarnon äiti osallistuu kansainväliseen lääkärien kokoukseen. Eikä matkaan tietenkään lähdetä ilman kannettavaa tietokonetta.
Talvisen pikkukylän hiljaisuudessa alkaa kuhista, kun äidiltä varastetaan salaisia tietoja sisältävä cd-romppu, ja hakkerit alkavat selvittää arvoitusta. Samaan aikaan hotelliin ilmestyy kyttyräselkäinen Konrad, joka on kuin suoraan kauhuelokuvasta. Noita-akkamainen Gertrud puolestaan varoittelee matkalaisia suuresta vaarasta. Niko ehtii tutustua myös Sibylleen, tyttöön, joka vie hänet tutustumaan vanhan linnan raunioihin.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

148

Kustantaja