Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja laulava joulupukki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka jatkaa vauhdikasta menoaan jo neljännessä kirjassa. Henkan jouluaatto menee melkein pilalle yhden ekologisen, raittiin, pyöräilevän joulupukin takia. Unohtaako joulupukki antaa kaksi ihan varmaa lahjaa Henkalle, vai ovatko lahjat vain tipahtaneet jonnekin?
Henkka lähtee isänsä kanssa jäljittämään pyöräilevää joulupukkia. Jouluaattona onkin liikkeellä omituista porukkaa: paljain jaloin juokseva Karate-Kippi veljensä Banzai Nyrhisen kanssa, Mörkömies Apina ja vielä Veli-Eino Puuskanen, joka päsäyttää autonsa ojaan ihan Henkan nenän edessä.

Henkan kaveri, J.K. Kivimutka, on myös hermostunut, koska joulupukki ei tule heille ajoissa. Sekin asia täytyy selvittää. Mutta jouluaaton kiperin kysymys on, löytyvätkö Henkan puuttuvat joululahjat, vai onko pyöräilevä joulupukki onnistunut kähveltämään ne?

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)
Henkan kotiin on tilattu ekologinen raitis polkupyöräilevä joulupukki. Paitsi että pukilla on mustat Hummel-tuulipuvun housut ja että hän yrittää saada Henkkaa laulamaan kanssaan Tonttujen vahtiparaatia, hän on myös kohtalokkaasti unohtanut tuoda Henkan tärkeimmät joululahjat: Sherlock Holmes -karkkipiipun ja Baskervillen koira -playstationpelin. Henkka lähtee isänsä kanssa lumisateeseen jäljittämään hutiloivaa joulupukkia ja törmää retkellä J.K. Kivimutkaan, Karate-Kippiin ja tämän veljeen Banzai Nyrhiseen, Mörkömies Apinaan sekä erääseen Veli-Eino Puustiseen, joka tekee melkein rikoksen. Jäljet johtavat sylttytehtaalle, ja kun Kivimutkilta saadaan myöhemmin illalla naapuriapua, Henkka voi asettua tyytyväisenä nauttimaan joululahjoistaan.
(Karisto)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

152

Kustantaja

Kieli