Jo löyty tuhat ja yksi tautia

Tyyppi

kokoomateokset

kuvaus

Lääkäri kohtaa työssään koko ihmisenä olemisen kirjon. Potilaan ja lääkärin välisessä hoitokohtaamisessa esiin tulevien kokemuksellisten ilmiöiden tutkiminen kuuluu humanististen tieteiden alaan. Lääkäreiden koulutukseen onkin sisällytetty humanistisia oppiaineita tarkoituksena lisätä lääkäreiden ymmärrystä ihmisenä olemisen moninaisuudesta ja sen vaikutuksista potilaan sairauden kuvaan, hoitoon ja sairauden kulkuun.

Eräänä koulutuksen menetelmänä on tutkia ihmisen sairautta ja kärsimystä taiteellisen ilmaisun, erityisesti kirjallisuuden ja kuvataiteiden avulla. Jo löytyi tuhat ja yksi tautia on ensimmäinen suomenkielinen katsaus sairauden ja parantamisen tematiikkaan kaunokirjallisuudessa. Kirjassa on pitäydytty yksinomaan suomalaisessa ja ruotsalaisessa kirjallisuudessa, koska se kuvastaa parhaiten suomalaisen ihmisen kokemusmaailmaa.

Jo löytyi tuhat ja yksi tautia –antologia toimii ensisijaisesti lääkäreiden koulutuksen tukena, mutta sisältää myös valmiille lääkäreille ja muulle hoitohenkilökunnalle aineksia oman työn perusteiden ja ulottuvuuksien tulkintaan. Kirja tarjoaa myös potilaille näkökulmia hoitotilanteissa syntyviin ristiriitoihin ja ongelmiin.
(takakansiteksti)

Kirja sisältää osiot: Taudinkuvia; Potilaan kertomus; Sairaala; Lääkärit; Kuolema; Syntymä. Sisältää kymmeniä katkelmia suomalaisten klassikkokirjailijoiden teoksista. Lopuksi Juhani Niemen teksti: Lukemisen vaarallisuudesta sekä Tietoa kirjailijoista.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

278

Kustantaja