Kokonaisuuden näkemisen taito – Johdatus integraaliseen ajatteluun

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ymmärrys maailmasta on lisääntynyt viimeisten vuosikymmenten aikana. Tietoverkkojen ansiosta tieteenalojen, uskontojen ja erilaisten henkisten perinteiden tulkinnat ovat kenen tahansa saatavilla, tulkittavissa ja käytettävissä.

Runsaudella on kääntöpuolensa. Tietotulva, informaatioähky, valeuutiset ja totuudenjälkeinen aika koettelevat ymmärryksen työkaluja. Siksi on entistäkin tärkeämpää nähdä kokonaisuuksia, sitä miten asiat liittyvät toisiinsa ja miten erilaiset totuudet mahtuvat samaan maailmaan. Integraalinen, näkökulmia yhdistävä ajattelu ja sitä edistävä monialainen koulutus on yksi vastaus tähän aikamme haasteeseen, jonka kohtaavat yhtä hyvin koululaiset, opiskelijat kuin eri alojen asiantuntijatkin.

Integraalinen ajattelu tarkoittaa tiivistetysti kokonaisuuksien näkemisen taitoa, sitä miten eri asiat liittyvät toisiinsa, ja miltä todellisuus näyttää eri näkökulmista katsottuna.

J-P Jakonen on yrittäjä, kirjailija ja kolmen lapsen isä. Hän on aikaisemmin kirjoittanut teokset Kukoistavan johtajan käsikirja (yhdessä Keijo Halisen kanssa, Basam Books 2011), Kotona kosmoksessa (Basam Books 2013), Stressivapaa johtaja (Basam Books 2015) ja Stressivapaa yrittäjä (Viisas Elämä 2016).

Matti Kamppinen on Turun yliopiston uskontotieteen professori. Kamppinen on kirjoittanut urallaan yli sata artikkelia ja toimittanut useita kirjoja, jotka sivuavat aiheita uskontotieteestä filosofiaan ja neuropsykologiaan.

”Vakuuttava teos – kiteyttävä, vetävä, yhteenkokoava. Kirja hehkuu!” – Esa Saarinen, filosofi

(Viisas elämä)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

264

Kustantaja

Kieli