Ilman

Tyyppi

esseekokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Seksi on ihmisille yhtä pakollista kuin kuoleminen ja veronmaksu. Yhteiskunta on läpierotisoitunut ja sukupuoliyhteydestä rannalle jäävät hylkiöitä länsimaisessa kulttuurissa.

Timo Hännikäisen seksuaalipoliittinen pamfletti tarkastelee nykyaikaa 1960-luvun seksuaalisen vallankumouksen perillisenä. Kumous on johtanut piinkovaan seksuaaliseen kilpailuun, jossa jotkut rakastelevat päivittäin, toiset muutaman kerran elämässään, kolmannet eivät koskaan. Seksittömät ovat seksuaalisen liberalismin syrjäytyneitä, jotka eivät tavoita median tyrkyttämiä aistinautintoja.

Seksuaalisesti syrjäytyneiltä puuttuvat vastarin­nan keinotkin vielä täydellisemmin kuin työttömil­tä. Seksiä voivat käyttää vallan välineinä vain ne, jotka ovat seksuaalisesti haluttuja, kuten Lysistrate -näytelmän ateenattaret. Millaista olisi puuttees­sa elävien kansalaistottelemattomuus ja terrorismi? Uhkaisivatko he kastroida itsensä julkisesti, ellei pe­rustettaisi valtion rahoittamia bordelleja?

Timo Hännikäinen (s.1979) on helsinkiläinen kirjailija ja päätoimittaja. Hän asettaa itsensä likoon tutkiessaan 2000-luvun puutetta ja seksuaalista turhautumista.

Hännikäisen edellinen esseeteos ”Taantumuksellisen uskontunnustus” herätti keskustelua ehdottomuudellaan kulutusyhteiskunnan torpedoimisesta ja kaikilla elämänaloilla tehtävästä kulutuksen lopettamisesta. Hännikäinen on julkaissut myös kaksi runoteosta, Kilpailevan lajin muistomerkki (Savukeidas 2005) ja Istun vastapäätä (WSOY 2002). Hän päätoimittaa kulttuurilehti Kerberosta.

(Savukeidas)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

esseitä seksuaalisesta syrjäytymisestä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

201